Print header

Dan za spremembe v Ljubljani v medgeneracijskem vzdušju

28.03.2011

Dan za spremembe v soboto, 26. marca, smo obeležili tudi na Univerzi za tretje življenjsko obdobje v Ljubljani na Poljanski cesti 6. Pripravili smo predstavitev dela skupine prostovoljk, ki izdelujejo punčke iz ostankov rabljenega blaga. Projekt, ki poteka pod okriljem Unicefa, nosi naslov Punčka iz cunj. Sredstva od prodaje punčk namenja Unicef za cepljenje otrok v nerazvitih deželah sveta.

11 prostovoljk, slušateljic Univerze za tretje življenjsko obdobje, je obiskovalcem predstavilo izdelovanje punčk in učilo izdelave punčk tudi njih. Kar nekaj obiskovalcev je prineslo s seboj ostanke blaga, ki jih bodo lahko uporabile za nadaljnje šivanje in izdelovanje punčk.

Članice skupine, ki deluje že šesto leto, so bile vesele zanimanja in sodelovanja obiskovalcev, zlasti mladih in še mlajših, pridobile pa so tudi dve novi članici za svojo skupino. Predstavitev je potekala v dopoldanskem času in jo je obiskalo 14 obiskovalcev različnih generacij
 

 

Urejali in uredili smo okolico zavetišča za brezdomce v Kopru. Akcijo je koordiniralo in organiziralo Območno združenje Rdečega križa Koper, v njej pa so sodelovali nekateri prostovoljci RK,  zaposleni v združenju ter skupina devetošolcev iz Oš E. Vatovec  Prade (krožek Prostovoljček ). Marljive otroške roke so ob pomoči odraslih spreminjale okolico zavetišča v prijeten zelen kotiček, ki ga bo z veseljem pogledalo marsikatero oko. Nasajeno zelenje in grmovnice, obrezano vejevje ter odstranjene smeti, vse to je dalo pomladnem dnevu nek vesel pridih in občutek, da če hočemo, zmoremo, in skupaj lahko spreminjamo svet tudi v takih malenkostih.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se