Print header

Postani prostovoljec v Društvu Tvoj telefon

28.03.2011

Društvo Tvoj Telefon Postojna je ob Dnevu za spremembe organizairalo več aktivnosti.

V  četrtek, 24. 3. so naše prostovoljke in prostovoljci razobesili več plakatov »Dan za spremembe« v Postojni, Pivki, Ilirski Bistrici, Sežani, Logatcu, Planini, Rakeku, Cerknici, Novi vasi. Na plakat smo dodali naše povabilo in kontaktni telefon občanom v regiji za priključitev v  prostovoljstvo:

ŽELIš NAREDITI NEKAJ DOBREGA ZA SEBE IN ZA LJUDI, KI SO V STISKAH?

POSTANI PROSTOVOLJEC  –  SPREMINJAJ SVET!

V Društvu Tvoj telefon smo prostovoljci  vedno pripravljeni pomagati. Pokliči na 05 720 1 720 in spremeni  svet!

V soboto 26. 3. smo več teh letakov  pustili na javnih krajih v vsakem mestu in ponosno nosili zapestnice Dneva za spremembe.
 

Te dni so potekala tudi dežurstva na kriznem telefonu »Sopotnik«. Prostovoljci se javljajo na krizni telefon osebam, ki so v stiski in potrebujejo pomoč, pogovor ali informacijo, kam naj se obrnejo po pomoč.

Kraj aktivnosti: Postojna, Sežana, Pivka, Ilirska Bistrica, Logatec, Planina, Rakek, Cerknica, Nova vas.

Izjave prostovoljcev:
Slava: Prostovoljstvo pomeni, da narediš nekaj brezplačno, je poseben klic k dobrem delu, ki ga moraš čutiti v srcu.
Tudi pri prostovoljstvu na kriznem telefonu moraš v srcu čutiti poziv za svetovanje. Tako kot ne more biti vsak gasilec, ne more biti vsak kovač, ne more biti vsak reševalec ..., tako tudi ne more biti vsak svetovalec na kriznem telefonu – v srcu moraš čutiti poziv za svetovanje. Življenjsko težavo klicalca moraš sprejeti, kot da je to tvoja lastna težava.
Marica: Že v otroštvu sem rada delila z drugimi in podarila nekomu nekaj. Z enako dobrim občutkom delim še veliko več sedaj, ko sem starejša.
Prostovoljstvo pomeni: prosta izbira, po svoji volji pomagati sočloveku v mislih, besedah, še najlepše pa, v dejanjih.
Nives P: S prostovoljnim delom dobim osebno zadovoljstvo, da lahko nekomu pomagam.
Elida: Prostovoljstvo pomeni, da s svojo prosto voljo, brez plačila podariš ljudem svoj prosti čas in tako pomagaš ljudem.
Zdenka: S prostovoljnim delom nesebično sebe podariš drugemu –  tu sem za nekoga….
Roman: Vsi delamo za nek denar. S prostovoljnim delom pa dajem družbi svoj doprinos in doprinos k boljšemu svetu. Prostovoljstvo je nujno za vsakega državljana.
Guido: Prostovoljstvo je tisto, kar prostovoljno dajem tistemu, ki me potrebuje. Meni to daje mir, ljubezen, srečo, daje mi bogastvo, ki ga ne morem kupiti za vse zlato tega sveta.

 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se