Print header

Sprememb brez prostovoljcev gasilcev ni

28.03.2011

Vsi, ki smo sodelovali na vaji ekip prve in nujne medicinske pomoči, ki je potekala na območju ljubljanskih Črnuč, se vsak dan trudimo spreminjati svet na bolje, 26. marca – na Dan za spremembe – pa še prav posebej.

Na štirih realistično simuliranih nesrečah (poškodovani gozdni delavec, prometna nesreča, pri kateri je pijani voznik zapeljal v skupino mladih (več poškodovanih), poškodovani kolesar, ki je padel med spustom (downhill); starejši gospod, ki je zaradi srčnega zastoja zapeljal s ceste), so morali udeleženci vaje, na vsaki delovni točki, kjer so imeli 10 minut časa, namišljene poškodovance ustrezno oskrbeti do prihoda vozila Nujne medicinske pomoči.

 

Osnovni namen prireditve je bil preveriti pripravljenost in usposobljenost prvih posredovalcev (first responderjev) ekip prve in nujne medicinske pomoči ljubljanskih prostovoljcev, ki (so)delujejo v sistemu zaščite, reševanja in pomoči Mestne občine Ljubljana. Na ta način pomagamo (so)ljudem v stiski in s svojim pozitivnim odnosom do sebe in drugih spreminjamo svet na bolje.

Na vaji so sodelovali udeleženci ljubljanskih prostovoljnih gasilskih društev, skavti, člani Enote za podporo vodenju enot zaščite in reševanja MOL, člani PGD Črnuče, ocenjevalci Izobraževalnega centra UKC Reševalne postaje Ljubljane in predstavnica MOL, Oddelka za zaščito, reševanje in civilno obrambo.

 Mateja Kunc, MOL

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se