Print header

Dan za spremembe v Mestni občini Velenje

29.03.2011

V Mestni občini Velenje smo v soboto, 26. marca, z večerno prireditvijo v Vili Bianci uspešno zaključili aktivnosti v okviru projekta »Dan za spremembe«. Letos smo pri projektu, katerega pobudnik je Slovenska filantropija, sodelovali že drugič, v projekt pa se je vključilo več kot 550 prostovoljk in prostovoljcev.
 
Ob tej priložnosti smo razglasili tudi naj prostovoljca in naj prostovoljko v mestni občini Velenje za leto 2010. Izbrali smo ju preko natečaja, ki smo ga februarja letos objavili prvič, skupaj z Mladinskim centrom Velenje in Mladinskim svetom Velenje. Strokovna komisija, ki je obravnavala 20 prispelih prijav, je za naj prostovoljko v kategoriji do 30 let izbrala Majo Ovčar, prostovoljko v šaleškem študentskem klubu in Mladinskem centru Velenje, v kategoriji nad 30 let pa naj prostovoljca Draga Kolarja, ki je prostovoljec že vrsto let, v lanskem letu pa je izpeljal tudi več odmevnih humanitarnih projektov. Zmagovalcema natečaja je priznanji izročil župan Mestne občine Velenje Bojan Kontič, ki jima je predal tudi posebno nagrado Mestne občine Velenje, in sicer nagradni bon za vikend paket v občinski počitniški hiši v Portorožu.
 
Aktivnosti v okviru projekta »Dan za spremembe« so v Velenju potekale že v petek, 25. marca, ko je skoraj 400 tabornikov sodelovalo pri očiščevalni akciji v okolici Gimnazije Velenje, šaleškega gradu, v Sončnem parku ter na nekaterih drugih območjih v Velenju. Ta dan so aktivnosti ob projektu pripravili tudi člani Društva za boj proti raku Velenje in šolski center Velenje. V soboto, 26. marca, pa so v različnih aktivnostih ob »Dnevu za spremembe« sodelovali: Center za socialno delo Velenje, Društvo zeliščarjev Velenje, Društvo upokojencev Velenje, Društvo diabetikov Velenje, Društvo Revivas, Ipak Inštitut, Mladinski center Velenje in Medobčinska zveza prijateljev mladine Velenje. Pripravili so predstavitve svojih dejavnosti na Cankarjevi ulici, predavanja na temo zdravja, prostovoljstva, urejali igrišče pri Vili Mojca, pomagali starejšim občankam in občanom …
 
Uspešna je bila tudi dobrodelna akcija zaposlenih v Mestni občini Velenje, ki smo v tednu od 21. do 25. marca zbirali šolske potrebščine, kozmetične izdelke in hrano za štiri socialno ogrožene velenjske družine. Zbrali smo približno 50 kilogramov izdelkov, v akciji pa je sodelovalo 60 zaposlenih.


Mestna občina Velenje pa je v soboto, 26. marca, med 20.30 in 21.30 sodelovala tudi pri projektu »Earth Hour« ali »Ura za Zemljo«, ki je globalna pobuda proti podnebnim spremembam in jo je leta 2007 začela organizacija World Wildlife Fundation. V Velenju smo ugasnili osvetlitev Velenjskega gradu, šaleškega gradu, Doma kulture Velenje, Vile Biance in Titovega trga, k sodelovanju pa smo pozvali tudi občanke in občane.

Video in zvočni prispevek najdete tukaj.
 
Služba za odnose z javnostmi MO Velenje

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se