Print header

Za migrantske delavce

30.03.2011

Da leto prostovoljstva nima le zvenečega slogana, smo se v Društvu UP Jesenice odločili, da ob Dnevu za spremembe, 26. marcu 2011 spremimo sebe, druge in okolje okoli nas.
Po razkritju razmer,  v katerih so se znašli delavci z migrantskim ozadjem, ki trenutno delajo in živijo v Sloveniji, smo se v Dobrodelnem društvu UP Jesenice tudi letos odločili organizirati posebno srečanje, kjer smo sprejemali pobude in predloge delavcev za izboljšanje življenjskega položaja v Sloveniji.
Srečanje se je zgodilo,  26. marca 2011 ob 16.00 na Jesenicah, v Samskem domu na Prešernovi cesti. Delavcem smo ponudili kvaliteten obrok, saj je pomanjkanje le tega močno narušilo (tudi) njihovo zdravstveno stanje. Skrajni čas je, da se spremeni režim delovnih migracij in se tako odpravi brezvestno izkoriščanje teh ljudi.  
Pri projektu je sodelovalo 25 marljivih prostovoljcev in prostovoljk, ki so akciji posvetili del dneva. Po končanem kosilu je sledila razdelitev prehrambenih artiklov, razdelili smo 52 paketov s življenjskimi potrebščinami.
Prostovoljske akcije »Kosilo za migrantske delavce« je bilo delžno 52 migrantskih delavcev iz Kosova, Makedonije, Bosne in Hercegovine, Romunije, Bolgarije. Druženje s prostovoljci in prostovoljkami pa je narisalo prijetno vzdušje v Samskem domu na Jesenicah.   Faila Pašić Bišić

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se