Print header

Dan za spremembe lokalno in globalno

30.03.2011

Tudi na Osnovni šoli Cvetka Golarja v škofji Loki smo z veseljem podprli akcijo Slovenske filantropije in se pridružili drugemu Dnevu za spremembe. Z aktivnostmi smo želeli prispevati k spremembam v lokalni skupnosti in svetu.

Prvošolci so skupaj z učenci folklore želeli polepšati te pomladne dni stanovalcem Doma starejših občanov v škofji Loki  in za njih v petek, 25. marca 2011, pripravili prireditev in pogostitev. Učenci so s petjem, plesom, recitiranjem pesmi in z druženjem v razredih dvajsetim starejšim občanom polepšali dan.

Ker pa smo želeli delovati tudi globalno, smo se odločili za dobrodelno akcijo z naslovom Drobiž za nasmeh, v okviru katere še vedno zbiramo denar za šolanje ganskih otrok. Povezali smo se s Slovenko Barbaro Bizovičar, ki večji del leta preživi v Gani in dobro pozna razmere, v katerih živijo tamkajšnji prebivalci. Z zbranim denarjem bo nakupila šolske potrebščine, ki bodo marsikateremu ganskemu otroku pomagale do svetlejše prihodnosti. V avli naše šole je na ogled tudi razstava fotografij, ki sva jih leta 2006 ob obisku Gane posnela Irena Čerin in Tomo Hafner.

 

Verjamemo, da so za spremembe okoli nas pomembne spremembe v nas samih, zato je gospa knjižničarka Dana Mohar za učence 4. in 5. razredov pripravila interaktivne delavnice, v okviru katerih so učenci razmišljali o sebi, se spoznavali in krepili pozornost.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se