Print header

V Trubarjevi hiši literature na Dan za spremembe gradili knjižne svetove

31.03.2011

V soboto, 26. marca med 11. in 13. uro je v Trubarjevi hiši literature na Stritarjevi 7 v Ljubljani v okviru Dneva za spremembe potekala delavnica Gradimo knjižne svetove! Delavnico ustvarjanja skulptur iz knjig je vodil hišni animator, namenjena pa je bila širši javnosti. Tokratni dogodek se je od ostalih podobnih aktivnosti v Trubarjevi hiši literature razlikoval po tem, da so se lahko obiskovalci aktivno vključili v proces ustvarjanja kot prostovoljci. Skupaj je na delavnici tako sodelovalo 5 prostovoljcev.
Vsak od udeležencev je lahko na delavnico prinesel knjige, ki so zgolj ležale doma na knjižnih policah in so si želele zamenjati lastnika. Po končani aktivnosti so udeleženci lahko zamenjali knjige z drugimi obiskovalci, jih odnesli nazaj domov ali pa jih pustili v Trubarjevi hiši literature, kjer bomo poskrbeli, da najdejo nove lastnike.    
S pomočjo knjig ne zidamo le svojih domišljijskih svetov, ampak lahko iz njih ustvarimo tudi najrazličnejše skulpture glede na njihovo obliko, barvo, vsebino... Na ta način jim odvzamemo njihovo primarno funkcijo ter se poigravamo s samo formo. 
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se