Print header

Dijaki v Rušah za prostovoljstvo

31.03.2011

Gimnazija in srednja kemijska šola Ruše (GSKš Ruše) se je priključila aktivnostim v okviru Dneva za spremembe v občini Ruše.
V soboto 26.3.2011  smo se priključili ostalim društvom iz občine in sodelovali na predstavitvi. Dijakinja 1. letnika je napisala nekaj besed o prostovoljstvu in ga v nagovoru publiki tudi prebrala. Osem dijakov GSKš Ruše je ta dan  sodelovalo pri predstavitvi naše šole in naših prostovoljnih  dejavnostih ter aktivnostih.     37 dijakov prostovoljcev iz naše šole se je odločilo, da v tem šolskem letu pomagajo ljudem, ki potrebujejo pomoč.
Povezali smo se z Dnevnim centrom  Centra za socialno delo Ruše, ki deluje ob torkih in četrtkih v neposredni bližini naše šole. Dijaki sodelujejo s starejšimi ljudmi, se z njimi družijo, pogovarjajo, igrajo družabne igre in hodijo na sprehode.     Dijaki prvega letnika, program farmacevtski tehnik, so se povezali z VDC Polž, kjer pomagajo pri izdelovanju različnih izdelkov ter se vključujejo v družabne igre.   Sodelujemo z Območno organizacijo Rdečega križa Ruše. Pripravili smo plakate za predavanje o krvodajalstvu. Pomagali smo pri promociji krvodajalstva, na dan krvodajalske akcije pa bomo bodoče prostovoljce popeljali med samo dogajanje.   Dijaki prostovoljci so se odločili, da bodo nudili starejšim občanom individualne ure računalništva. V soboto 26.3.2011 smo pobirali prijave, odzvalo se je pet starejših občanov, ki bodo z individualnimi učnimi urami pričeli v začetku aprila.   Torej, naši dijaki so se aktivno vključili kot prostovoljci v občini Ruše pod mojim mentorstvom. Naša želja je, da na različne načine pomagamo. Začeli smo s skromnimi potezami, vendar bodo naše akcije iz tedna v teden učinkovitejše.
Odločili smo se, da bomo ponudili roko vsem, ki pomoč potrebujejo. Tisti, ki so pomoči potrebni, pa bodo našo roko z veseljem sprejeli. Občanom Ruš smo predstavili naše aktivnosti in jih pozvali, naj nas poiščejo, ko bodo pripravljeni sprejeti našo pomoč.   Vodja tima Zdrave šole GSKš Ruše
Klavdija Podlesnik
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se