Print header

Dan za spremembe – na otroških igriščih v Metliki

05.04.2011

V Metliki se je vseslovenskemu dnevu za spremembe pridružilo Društvo prijateljev mladine Metlika z akcijo Očistimo in uredimo otroška igrišča v Metliki. Že v pripravah so sodelovali z nasveti in materialom Občina Metlika, Komunala in Mestna skupnost Metlika, Center srednjih šol Novo mesto, podjetje Terca, Slikopleskarstvo Černič.

Odločili smo se, da bomo povabili člane društva in druge Metličane, ki bi želeli biti prostovoljci ta dan, da bi skupaj očistili in uredili otroška igrišča ter popravili igrala, mize in klopi, ki jih je v zadnjih letih postavila za najmlajše Občina Metlika na Borštku, v Naselju Borisa Kidriča, v Ulici 1. maja in za šolarje na Pungartu.

Ta dan se je zbralo skupaj okoli 80 prostovoljcev vseh starosti, med njimi tudi 10 članic (povečini babic), ki so spekle pogače in poskrbele za prijetno vzdušje. Med prostovoljci so bili predvsem stanovalci iz blokov ob igriščih ter člani in simpatizerji Društva prijateljev mladine. Pridružila se nam je tudi županja in poslanka DZ, naša dolgoletna članica, gospa Renata Brunskole. Prvi pa se je za prostovoljca prijavil podžupan občine, gospod Darko Zevnik, ki je vztrajal do konca akcije.

Strokovno pomoč in nekatera vzdrževalna dela sta opravila predstavnika izvajalca igral iz CSš Novo mesto, ki sta zamenjala tudi nekaj dotrajanih delov na igralih.

Ob koncu akcije smo si zadovoljni ogledali očiščena igrišča in njihovo okolico, urejena in obnovljena igrala, ponosni na svoje dobro opravljeno delo. Prepričani smo, da bodo tudi tisti, ki niso bili z nami, znali ceniti naše delo in da se bomo vsi skupaj trudili, da bodo ti igralni kotički ostali čim dlje lepi in urejeni, da se  bodo naši najmlajši ob radostni igri dobro počutili.

Vsem, ki so kakorkoli pomagali, da je dan za spremembe v Metliki uspel, se prisrčno zahvaljujemo v imenu otrok. ki se bodo igrali v varnem okolju.

Društvo prijateljev mladine Metlika v imenu prostovoljcev
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se