Print header

Mladi prostovoljci „spreminjali dan“

05.04.2011

Mladinski center Hiša mladih, NOE Zavoda za šport Ajdovščina, je v sodelovanju s Centrom za socialno delo Ajdovščina in skupino prostovoljcev sodeloval kar pri dveh akcijah nacionalnega „Dneva za spremembe“.
 
Ker je Svet Evropske unije leto 2011 razglasil za Evropsko leto prostovoljnih dejavnosti, smo se tudi v naših organizacijah odločili, da to leto še dodatno podkrepimo z akcijami, ki temeljijo na spodbujanju aktivnega državljanstva.
 
Naši prostovoljci zvesto in redno sodelujejo na vseh večjih dejavnostih mladinskega centra in drugih akcijah v lokalni skupnosti.

Prostovoljci in prostovoljke so se v soboto, 26. marca, pod vodstvom mentorjev zares potrudili in izkazali, saj so se, kot smo rekli, udeležili kar dveh prostovoljnih akcij.

Ena skupina prostovoljcev je v času od 9.00 do 12.00 ure, v sodelovanju z nakupovalnim centrom Fama Vipava, spodbujala nakupovalce centra Fama v Ajdovščini, svojo potrošniško košarico preložiti iz plastične v bombažno vrečko. Nabrane plastične vrečke smo reciklirali.

V projektu so sodelovali mladi, ki želijo pomagati občanom mesta Ajdovščina in poleg tega ozaveščali javnost o pomembnosti, tako prostovoljnega dela, kot recikliranja odpadkov in splošni skrbi za okolje.
Sponzor tega projekta je bil nakupovalni center FAMA Vipava, kateremu se iskreno zahvaljujemo za podporo in Zavod za šport (NOE Mladinski center Hiša mladih Ajdovščina). 
 
Drugi projekt Dneva za spremembe pa je potekal v sodelovanju z društvom MEPI (Mednarodno priznanje za mlade) in sicer, v Planinski Koči Antona Bavčarja (1242m) na Čavnu, kjer so naši prostovoljci izvajali razne aktivnosti; beljenje notranjih prostorov, generalno čiščenje koče in okolice, postavitev košev za ločevanje odpadkov za celotno kočo, ureditev cvetličnih korit, postavitev nove lesene ograje pred kočo in še več. Akcija je potekala od 9.00 - 16.00 ure. Prijeten hribovski zrak nam je omogočil, da smo preživeli dinamičen, zanimiv in predvsem aktiven sobotni dan za spremembe. 
 
Poudariti moramo, da bomo v Mladinskem centru Hiša mladih (NOE Zavoda za šport)  skupaj z Mladinskim svetom Ajdovščina (MSA), Klubom ajdovskih študentov (KAš) in Občino Ajdovščina letos začeli s še močnejšo kampanjo spodbujanja prostovoljnega dela, kot doslej. Grafično podobo projekta, avtorice Urške Bavčar, že imamo, akcijo pa nameravamo v večji meri začeti z novim šolskim letom, septembra 2011. Mladinske organizacije smo pripravljene zavihati rokave in poskrbeti, da se prostovoljstvo na lokalnem območju okrepi in tako spodbudi mlade k aktivnemu državljanstvu. Poudariti želimo, da je projekt odprte narave in, da so vsi morebitni sodelavci v akcije več kot dobrodošli.    

Polona Bratina                                                               
                                                                                                                                                                                                 


                                                                                                 
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se