Print header

Dobrodelno kolesarjenje na Dan za spremembe uspelo

06.04.2011

Dan za spremembe v Trebnje privabil številne kolesarje iz Slovenije in tujine.

26. marca je športno društvo Ad-venture.si v Trebnjem organiziralo dobrodelno 12-urno kolesarjenje. Že pred osmo uro zjutraj se je na prizorišču zbrala številna skupina kolesarjev, ki so prišli iz različnih koncev Slovenije ter Italije. Nekateri v želji po celodnevnem treningu, drugi predvsem zaradi druženja, vsi skupaj pa z dobrim namenom in za dobro stvar – pomoč Ivani in Srečku. Vsi prostovoljni prispevki oziroma štartnine udeležencev so namreč namenjeni nakupu ročnih koles, ki bosta paraplegikoma omogočali športno udejstvovanje.

Pobudnik dobrodelne akcije ”S kolesom za kolo”  je Aleksej Dolinšek, ultrakolesar, ki se bo letos že drugič zapored udeležil Dirke okoli Slovenije. Njegova posebnost je, da vozi ležeče kolo zaradi česar ga ljudje večkrat  zamenjajo za invalida. Aleksej ima to srečo, da je popolnoma zdrav, z dobrodelno akcijo pa želi pomagati dvema paraplegikoma ter javnost opozoriti, da lahko tudi invalidi kolesarijo. še več, z ročnim kolesom lahko uživajo vso svobodo, ki jo imajo običajni kolesarji.

  

Skupno se je prireditve udeležilo okoli 70 kolesarjev, za nakup ročnih koles pa smo zbrali kar 800€! Kolesarjenje je poželo mnogo zanimanja ter pozitivnih odzivov, zato so se že pojavile sugestije, da bi tovrstna prireditev v občini Trebnje postala tradicionalna. Glede na začetni uspeh verjamemo, da se to utegne zares zgoditi.

Lepa popotnica za nadaljevanje dobrodelne akcije s SMS donacijami “KOLESAR” na številko 1919. Z vsakim poslanim sms-om tako prispevate 1€ za nakup ročnih koles za Ivano in Srečka.

Vsem kolesarjem ter ostalim dobrotnikom iskrena hvala za obisk ter srečno!

športno društvo Ad-venture.si

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se