Print header

Program preprečevanja osamljenosti starejših meščank in meščanov v Mestni občini Ljubljana

20.03.2020

Program preprečevanja osamljenosti starejših meščank in meščanov v Mestni občini Ljubljana

V teh zahtevnih časih je še posebej nujno pomisliti na vse tiste starejše, ki so sami, brez socialne mreže in ki jih trenutne resne razmere navdajajo s stisko.

V Mestni občini Ljubljana so se zato z mestnim Zavodom za oskrbo na domu Ljubljana in mestnimi kulturnimi inštitucijami povezali v mrežo prostovoljcev in prostovoljk, ki želijo olajšati vsakdan starejšim.

Na telefonski številki Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana 01 24 20 605, bo vsak delovni dan med 8. in 16. uro vodja programa prostovoljstva zbiral telefonske številke tistih, ki želijo, da jih naši prostovoljci lahko pokličejo. Prostovoljska mreža je sestavljena iz zaposlenih in prostovoljcev Zavoda za oskrbo na domu Ljubljana ter mestnih kulturnih institucij, članov in članic gledaliških ansamblov, direktorjev institucij, knjižničarjev in knjižničark …

Prostovoljci se bodo odzivali na prejeto telefonsko številko (drugih podatkov ni potrebno posredovati, po želji lahko osebno ime brez priimka)  in se s to osebo pogovorili - od tega, kaj počne v službi, kako deluje mestna kulturna inštitucija ... pa tudi o vsakdanjih rečeh, ki preganjajo osamljenost.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim