Print header

Usposabljanje Sodelovanje in komuniciranje med generacijami v Mariboru

17.05.2011

V okviru "Festivala prostovoljstva v Mariboru 2011", ki ga organizira mreža "Prostovoljstvo v Mariboru", ki jo koordinira Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže, vas vsoboto, 21. 5. 2011, med 9.00 in 14.00 vabimo na usposabljanje za prostovoljce/-ke z naslovom SODELOVANJE IN KOMUNICIRANJE MED GENERACIJAMI.
Delavnico, ki bo potekala v Domu ustvarjalnosti mladih na Razlagovi 16 v Mariboru, bosta izvajala sodelavca Slovenske filantropije, Tjaša Arko in Jaka Kovač.

V prostovoljske projekte so vključeni zelo različni prostovoljci in uporabniki. Veliko znanj in izkušenj bi lahko prenašali med seboj, v kolikor bi med sabo sodelovali. Medgeneracijsko sodelovanje ima še posebno dodatno vrednost, saj poleg prenašanja znanj pomeni tudi odpravljanje predsodkov in zadržkov do posamezne generacije, a je ravno zaradi teh zadržkov zelo omejeno in ga morajo prostovoljci spodbujati z dodatnimi tehnikami in veščinami.

Na delavnici se bodo poglobili v naslednje teme:
-    prostovoljsko delo in medgeneracijsko sodelovanje v družbi,
-    predsodki in stereotipi med generacijami,
-    kako zastaviti medgeneracijsko sodelovanje,
-    komunikacijske veščine in spretnosti,
-    etična načela v prostovoljskem delu.

S »Festivalom prostovoljstva v Mariboru 2011« se tudi v letošnjem letu pridružujemo vseslovenskemu Festivalu prostovoljstva, ki že vrsto let poteka po različnih slovenskih krajih. Osrednjo prireditev v Ljubljani, ki bo potekala v ponedeljek, 23. maja, organizira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva. V času med 20. in 25. majem bo v Sloveniji tudi Evropska karavana prostovoljstva, ki se bo odvijala v Mestnem muzeju v Ljubljani in drugih krajih po Sloveniji.

Prijave spremlja:

Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA
Trg revolucije 9, 2000 MARIBOR - SLOVENIJA
tel.:   + 386 2 300 68 50
fax:    + 386 2 300 78 71
gsm:   + 386 41 481 246
e-pošta: infopeka@infopeka.org

 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se