Print header

Prostovoljci vabljeni k soustvarajanju Festivala ustvarjalnosti ART KAMP 2011

18.05.2011


Maribor, Slovenija
Datum dogodka: od 24. junija do 9. julija 2011 Društvo MARS in Zavod MOST Maribor
                           
Poziv prostovoljcem za sodelovanje na Festivalu ustvarjalnosti ART KAMP 2011 Čista energija za vse generacije!
Bliža se poletje in z njim Festival Lent, ko se bomo ponovno družili tudi v Art kampu, v sproščujočem okolju mariborskega Mestnega parka. Art kamp je dnevni program Festivala Lent, saj gosti obiskovalce vsak dan med 10. in 20. uro. Poleg mnogih vsebin, ki jih ponuja program Art kampa, nudi tudi sprostitev in odlično izhodiščno točko za obisk večernih dogodkov, ki se odvijajo na ostalih prizoriščih mednarodnega Festivala Lent.
Pod zelenimi krošnjami, stran od mestnega vrveža, ponujamo mavrično paleto glasbenih, plesnih, gledaliških in odrskih produkcij, udejstvovanje v vseh zvrsteh ustvarjanja, v športnih dejavnostih ter spoznavanju različnih vej znanosti in kulture.
Posamezni sklopi Art kampa, kjer lahko kot mentorji ali pomočniki na ustvarjalnih delavnicah nabirate neprecenljive izkušnje, so razdeljeni na naslednja festivalska prizorišča: - Utrip kultur združuje družboslovna področja s kulinariko ter staro obrtjo in se neposredno navezuje na plesne in glasbene predstavitve različnih umetniških izrazov.
- Umetnost zori omogoča izražanje in spoznavanje različnih tehnik iz likovnih področij.
- Kre-Akcija je oblikovni del, ki združuje lutkovne, modne in reciklažne delavnice ter delavnice igrač in stare obrti.
- Izziv-Izum je naravoslovni del, kjer lahko eksperimentirate, raziskujete in ustvarjate v različnih vejah znanosti.
- Korenine srca je sklop socialno humanitarnih dejavnosti, posvečenih letu prostovoljstva, kjer bodo družbene vrednote skozi ustvarjalne delavnice pridobivale na veljavi.                                                                                                                                      - Čitalnica na jasi je namenjena spodbujanju kulture branja in promociji literarne umetnosti.
  V vlogi animatorja in pomočnika se lahko preizkusite tudi na športno igralnem delu Gibki, prožni, vsega zmožni.
Vašo pomoč pa bomo potrebovali tudi na ostalih festivalskih prizoriščih v parku (oder, avditorij) in na Eko Art bazarju. 
Pridružite se nam lahko tudi pri kreiranju idej in realizaciji le-teh, pri ustvarjanju celostne vizualne podobe celotnega festivala ali posameznih festivalskih prizorišč.
Posebno skrb namenjamo ločevanju odpadkov in skrbi za okolje Art kampa, zato vas potrebujemo tudi pri vzdrževanju čistoče festivalskega prizorišča.
Neprecenljive trenutke je potrebno tudi dokumentirati, zato vsi, vešči fotografiranja, javite se!
Pred pričetkom vašega prostovoljnega dela se boste lahko udeležili tudi izobraževanja za prostovoljce. Med prostovoljnim delom je zagotovljena brezplačna pijača, vsak pa prejme tudi brezplačen izvod Popotnega lista po Festivalu Lent.   ČE NISTE IZ  MARIBORA, VAM V ČASU OPRAVLJANJA VAšEGA PROSTOVOLJNEGA DELA NUDIMO PRENOČIšČE Z ZAJTRKOM.                                                                                                                  Po zaključku Festivala Lent prostovoljci prejmejo tudi potrdilo o prostovoljnem delu na festivalu Art kamp, kar je za mnoge mlade odlična delovna referenca.
Prostovoljno delo na festivalu ustvarjalnosti Art kamp bo potekalo od 24. junija do 10. julija 2011 v Mariboru, vsak dan med 16. in 20. uro, med vikendi pa tudi med 10. in 13. uro.
Za prijavo potrebujemo vaše osnovne podatke (ime, priimek, datum rojstva, kraj bivanja, status, interesi), kratko motivacijsko pismo – zakaj bi želeli sodelovati (do 500 znakov) ter jasno navedbo, v katerem sklopu se nam želite pridružiti. Prijavo pošljite najkasneje do 5. junija 2011, na elektronski naslov: veca.gomboc@gmail.com
Za vsa morebitna vprašanja ali v primeru nejasnosti smo vam na voljo!
Prosimo, pokličite nas na  telefonsko številko: Vesna Gomboc, 040 556 959 (mednarodno: +386 40 556 959).
Veselimo se srečanja z vami, našega sodelovanja in nepozabnega doživetja!
Društvo MARS                                                                                                                              Gregorčičeva 5                                                                                                                                        2000 Maribor                                                                                                                          
www.most-mb.si                                                                                                                           www.drustvo-mars.si                                                                                                    
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se