Print header

V soboto na Karavani prostovoljstva o medgeneracijskem sodelovanju

20.05.2011

V okviru Karavane prostovoljstva, ki v evropskem letu prostovoljstva gostuje v Sloveniji med 20. in 25. majem, se bomo v soboto, 21. maja, v Mestnem muzeju Ljubljana,  posvetili temi medgeneracijskega prostovoljstva.

Ob 10. uri bodo o spodbujanju medgeneracijskega sodelovanja v svojih organizacijah, o izkušnjah in potrebah na okrogli mizi spregovorili predstavniki Zveze društev upokojencev Slovenije, Zveze tabornikov Slovenije - mreža za medgeneracijsko sodelovanje, Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije in Slovenske filantropije.

Ob 11. uri se lahko vaši otroci ali vnuki že vključijo v delavnico izdelovanja medgeneracijske igrače »Naredi si lutka«, si poslikajo obraz, ali pa se pridružijo gram activity oziroma spomin.

Ob 14. uri lahko prisluhnite predstavitvam dobrih praks na delavnici Priložnosti in možnosti za medgeneracijsko sodelovanje.
Na okrogli mizi Prostovoljstvo kot prostor medgeneracijskega sodelovanja bodo sodelujoči razpravljali o naslednjih vprašanjih: Je lahko medgeneracijska praksa katalizator družbenih sprememb? Povod za večje razumevanje in spoštovanje med generacijami? Bomo v Sloveniji znali zastavili razvoj medgeneracijskega sodelovanja na način, ki bo doprinesel k bolj solidarni in pravični družbi?

V upanju, da boste s svojimi komentarji doprinesli k razpravam in njihovim zaključkom, vas vljudno vabimo, da se nam pridružite.

Tereza Novak
Izvršna direktorica Slovenske filantropije

 

Celoten program Karavane prostovoljstva

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se