Print header

V letu prostovoljstva Karavana prostovoljstva tudi v Postojni

27.05.2011

Leto 2011 je Evropsko leto prostovoljstva, v okviru katerega med 20. in 25. majem po Sloveniji potuje Evropska karavana prostovoljstva. Ta se je v sredo, 25. maja 2011, ustavila tudi v Postojni, kjer so se na Trgu padlih borcev predstavile različne prostovoljne organizacije.
Že leta velika večina društev, zavodov in ostalih nevladnih organizacij deluje na prostovoljni osnovi. Z namenom boljše predstavitve prostovoljnih organizacij so Trg padlih borcev napolnile slikovite stojnice, ki so predstavljale dejavnosti, delile tiskovine in druge informacije obiskovalcem. Na tržnici se je predstavilo skupno 24 organizacij, šol in neformalnih skupin iz Notranjsko kraške regije, ki jih na takšen ali drugačen način označuje prostovoljsko delo. Dogodek je z vzpodbudnim nagovorom pozdravil tudi župan Občine Postojna Jernej Verbič, ki je odprl tržnico prostovoljskih organizacij.
V nadaljevanju je sledila okrogla miza "Sistemska ureditev prostovoljskega dela na lokalni ravni" s predstavniki prostovoljskih organizacij in predstavniki lokalnih oblasti iz Notranjsko-kraške regije. Dogajanje se je nadaljevalo s pestrim kulturnim programom.   Več
 

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se