Print header

Na Prešernovem trgu praznovali prostovoljci in prostovoljke

27.05.2011

Osrednji dogodek 12. Festivala prostovoljstva je potekal 23. maja na Prešernovem trgu v Ljubljani in združil 86 organizacij, ki so praznik prostovoljstva obeležile s prosto voljo, veliko smeha in resno razigrano.

Organizacije so se predstavljale na stojnicah, z animacijami pred njimi in s pestrimi nastopi na odru. Te je najavljal in spodbujal ambasador prostovoljstva Boštjan Klun, ki je pomagal tudi izvršni direktorici Slovenske filantropije Terezi Novak pri podelitvi zastav Sadeži družbe šolam, ki so v tem šolskem letu aktivno izvajale medgeneracijske prostovoljske dejavnosti.

Mimoidoči so si z veseljem ogledali plesne, gledališke in pevske nastope, otroci in mladostniki pa so se še posebej pognali po prostovoljski transverzali, spoznavali organizacije in s tem pridobili posebne nagrade. Takih, ki so na ta način spoznali najmanj 12 organizacij, je bilo 109. 

Prisotne sta nagovorila tudi gostitelj, župan Zoran Janković  in državna sekretarka na Ministrstvu za javno upravo Tina Teržan. Oba sta ponosno oblekla prostovoljski majici.

K udarnemu zaključku je pripomogel tudi nastop Darka Nikolovskega, ambasadorja evropskega leta prostovoljstva, ki je skozi glasbo ljudi spodbudil k dobrim delom.

Saj dobra dela ne potrebujejo reklame, dobra dela potrebujejo nas. Kot tudi dobra dela ne potrebujejo napihovanja.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se