Print header

Poslanica prostovoljstva na Sladki Gori

06.06.2011

 
Turistično društvo Skriti biser Sladka Gora (občina šmarje pri Jelšah)  je v okviru evropskega leta prostovoljstva v nedeljo, 29. maja, organiziralo tradicionalne šaljive kmečke igre. Odvijale so se na ploščadi pred domom krajanov in gasilcev na Sladki Gori. V kmečkih opravilih, prikazanih na šaljiv način, so se pomerile okoliške vasi. Med sabo so se pomerili v žaganju hloda, sajenju krompirja, molzenju krave, prenašanju jabolk in zabijanju žebljev. Obiskovalci so lahko sodelovali pri prašičji stavi in vleki traktorja.

Ekipe iz Sladke Gore, Polžanske vasi, Polžanske gorce, Nove vasi, Pijovc, Dolge gore, Jerovske vasi - Belega potoka  in Lemberga so skupaj s Turističnim društvom Skriti biser v organizacijo iger vključile ogromno prostovoljnega dela.  Vsi skupaj so dokazali, da se s skupnimi močmi in dobro 'prosto' voljo, da narediti marsikaj, tudi tako zahteven projekt, kot je organizacija šaljivih kmečkih iger.

Poslanico prostovoljstva sta na Sladko Goro prinesla Majda Meško predstavnica nacionalnega usklajevalnega odbora za pripravo in izvedbo evropskega leta prostovoljstva in ambasador evropskega leta prostovoljstva Darko Nikolovski.

Tako so prebivalci Sladke Gore in okolice preživeli nedeljsko popoldan v prijetnem druženju in zavedanju, da je prostovoljstvo pomemben dejavnik, ki ga je potrebno širiti naprej.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se