Print header

Evropsko partnerstvo za prostovoljstvo

13.07.2011


Poljska je s 1. julijem 2011 prevzela polletno predsedovanje Evropskemu svetu. Ker njeno predsedovanje sovpada z drugo polovico evropskega leta prostovoljstva, so na Poljskem odločeni, da je treba poudariti evropsko dimenzijo prostovoljstva in  predlagati določene spremembe v evropskih politikah in regulativah o prostovoljstvu, ki še vedno zahtevajo reforme. V analizi, ki jo je pripravil Inštitut za javne zadeve, prav tako predlagajo, da bi morali med pogajanji o prihodnjem proračunu EU, ustrezno financiranje dodeliti za prostovoljsko delo.
 
Prostovoljski projekti med državami EU pomagajo neposredno graditi evropsko identiteto, pospešujejo vključevanje različnih kulturno raznolikih evropskih skupnosti in izboljšujejo razumevanje med evropskimi narodi.   Nadaljnje razprave o prostovoljskem delu v evropskem kontekstu morajo biti usmerjene k:
- prikazovanju evropske dimenzije prostovoljstva in njegovega pomena za prihodnost
Evrope;
- promociji prostovoljskega dela in koristi, ki jih prinaša, da bi prostovoljno delo postalo modno, ter povečanju percepcije prostovoljstva kot dejavnosti, ki temelji na znanju in veščinah;
- dokazovanju, da je prostovoljno delo lahko učinkovito orodje za evropsko integracijo, ki lahko koristi Evropske skupnosti in spodbuja njene vrednote zunaj meja EU.  
Analiza Inštituta za javne zadeve (Instytut Spraw Publicznych)
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se