Print header

Prostovoljci za boljši učni uspeh

14.07.2011

Prostovoljci in prostovoljke že od ustanovitve Slovenske filantropije pomagajo otrokom in mladostnikom migrantom pri učenju slovenskega jezika in drugih šolskih predmetov.  Samo v  dveh mesecih in pol (od 1. aprila pa do 15. junija letos) je 19 prostovoljk in prostovoljcev izvedlo 133 učnih pomoči za šolajoče se begunce v skupnem obsegu 227,5 ur. Učna pomoč poteka iz vseh šolskih predmetov osnovnošolske  kot tudi srednješolske ravni (slovenščina, angleščina, matematika, fizika, geografija, zgodovina, kemija, informatika, računalništvo, italijanščina, naravoslovje, psihologija …).

Delo prostovoljcev je zelo pomembno in dobrodošlo, saj se je izkazalo, da je večina uporabnikov, ki se redno udeležujejo teh pomoči, izboljšala uspeh v šoli. Letošnjo šolsko leto so prav vsi prejemniki učne pomoči s strani prostovoljcev Slovenske filantropije uspešno zaključili šolsko leto.

Če bi želeli tudi vi postati prostovoljci, pokličite Živo na 041/648-358 ali pa ji pišite na e-naslov ziva.gabaj@filantropija.org.
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se