Print header

Vsakoletne raziskave o razširjenosti prostovoljstva

27.07.2011

Slovenska filantropija se je kot nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij pridružila evropski iniciativi, da bi nacionalni statistični uradi v svoje redne statistične raziskave vključili tudi vprašanja o udeležbi v prostovoljskih aktivnostih.

Mednarodna iniciativa po vodstvom Evropskega prostovoljskega centra, italijanskega prostovoljskega centra SPES in Inštituta John Hopkins za civilnodružbene študije je posledica že večletnih prizadevanj mednarodnih institucij, ki pa se je v prakso uresničila med evropskimi državami samo na Poljskem.  International Labour Organisation (Mednarodna delavska organizacija) je priročnik za statistične urade pripravila že v letu 2008, tudi v sodelovanju s slovenskim statističnim uradom.

Izvedba takšnih vsakoletnih raziskav ne bi imela velikih finančnih posledic, saj bi se lahko že obstoječim raziskavam samo dodala dodatna vprašanja o prostovoljstvu. Takšne raziskave (ali poročila) bi prikazala ekonomski doprinos dobrih del v skupnem bruto družbenem proizvodu in s tem morebitno povzročila večji posluh države do teh tem.

VEČ

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se