Print header

Dan prostovoljstva v Tolminu

03.10.2011 Slovenska filantropija

Številni prostovoljci in prostovoljke ter njihovi podporniki so to soboto soustvarjali dan prostovoljstva v Tolminu.  Turistična zveze Gornjega Posočja je v soboto pripravila prvi dan prostovoljstva v tolminski občini, ki bo postal tradicionalen. Mestni trg je zapolnilo skoraj 400 prostovoljcev iz 50 organizacij, ki bolj ali manj temeljijo na prostovoljnem delu.

Ob odprtju dneva prostovoljstva je Primož Jamšek iz Slovenske filantropije razmišljal, da je prostovoljstvo tista dejavnost, ki jo brezplačno opravljamo v dobro drugih. Marsikje v tujini mu dajejo večji pomen kot pri nas.

Na prostovoljstvu temelji varnost ljudi, za kar skrbi 650 gasilcev iz osmih PGD v tolminski občini, brezplačno rešujejo gorski reševalci. Nekatere organizacije letos praznujejo okrogle obletnice delovanja. Taborniki delujejo že pet desetletij, jamarska sekcija v planinskem društvu bo jeseni praznovala 40. obletnico delovanja. Letos so v jamskem sistemu Migovec dokumentirali 2200 metrov novih rovov. Prostovoljka Zlata Šorli z animacijo starejših pomaga v Domu upokojencev Podbrdo. Kot pravi, bi bili veseli dodatne prostovoljne pomoči. Zavod za razvoj človekovih vrednosti povezuje že 30 prostovoljcev. Društvo za prosto letenje s 47 člani letos praznuje tri desetletja delovanja.

Turistična zveza Gornjega Posočja, ki v treh občinah povezuje 36 društev, je prav v soboto prejela priznanje za najboljšo nevladno organizacijo v tolminski upravni enoti.

Utrinke sobotnega druženja, ki sta jih s kamero ujela Matjaž Jug in Mihael Uršič najdete na
https://picasaweb.google.com/101417026163470528068/DanProstovoljstva2011?authkey=Gv1sRgCNbatces0aPMeA 
 
»Pri prostovoljcih je praviloma doma veselje in smeh, prav lahko pa se nam zgodi, da imamo slab dan; takrat se spomnite naše sobote v Tolminu - koliko je ljudi, ki ceni vaše delo in koliko je takih, ki so vam iz srca hvaležni,« sta zapisali Mateja Mohorič in Maša Klavora  iz Turistične zveze Gornjega Posočja.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim