Print header

Še manj kot teden dni do vseslovenske akcije Simbioz@

11.10.2011 Zavod Ypsilon

Zavod Ypsilon je danes skupaj z gosti v ljubljanski knjižnici Otona Župančiča najavil začetek vseslovenskega projekta Simbioz@ e-pismena Slovenija, ki bo med 17. in 21. oktobrom potekal na več kot 250 različnih lokacijah po vsej Sloveniji.

Poleg lokacij, kjer bodo potekale računalniške delavnice, so organizatorji uspeli vzpostaviti več kot 500 info točk, 54 vpisnih točk, razdeliliti 150.000 letakov, k sodelovanju povabiti več kot 120 občin in organizaciji nameniti več kot 10.000 prostovoljskih ur. Dogodek so obeležili tudi posebni gostje: dr. Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve, gospa Tereza Novak, izvršna direktorica Slovenske filantropije, in gospa Breda Podbrežnik Vukmir, predstavnica Združenja splošnih knjižnic. Dogodek je povezoval znani televizijski in radijski voditelj ter ambasador projekta, Boštjan Romih.

Simbioz@ e-pismena Slovenija je največji vseslovenski prostovoljski projekt te jeseni, organiziran s strani Zavoda Ypsilon, ki temelji na medgeneracijskem sodelovanju, solidarnosti in vzpodbujanju vseživljenjskega učenja. V tednu med 17. in 21. oktobrom 2011 bodo mladi prostovoljci na brezplačnih delavnicah na različnih lokacijah po vsej Sloveniji starejše generacije popeljali v svoj svet, ki ga v veliki meri zaznamuje prav računalnik.

Več

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se