Print header

Podpora obravnavi novele Zakona o dohodnini po skrajšanem postopku

14.10.2011 Slovenska filantropija

Slovenska filantropija, nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij, pozdravlja pobudo poslancev o noveli Zakona o dohodnini. Na Slovenski filantropiji smo si ves čas prizadevali za sprejem Zakona o prostovoljstvu z namenom, da bi zavezal državo, da podpira prostovoljstvo in  ustvarja pogoje, v katerih se prebivalci lahko odločajo za aktivno, prostovoljsko sodelovanje. Sprejeti zakon ni odpravil težav opredelitve stroškov prostovoljcev kot neobdavčljive stroške.

Zaradi navedenega se nam zdi sprejem členov, ki zadevajo oprostitve plačila dohodnine za stroške prostovoljcev,  nujen.  Smatramo, da je prostovoljsko delo zadosten razlog, da se država v delu stroškov, ki nastanejo ob prostovoljskem delu odreče dohodnine. Vsekakor gre za spodbudno gesto v smislu podpore prostovoljstvu.

Predlog podpiramo tudi v delu, ki predvideva vzpostavitev posebne namenske proračunske postavke za spodbujanje razvoja nevladnih organizacij. Želimo si, da bi lahko pri postavljanju pravilnika, določitev prioritet razvoja sodelovale tudi nevladne in prostovoljske organizacije.

 

Besedilo Zakona o dohodnini

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim