Print header

Prostovoljstvo in aktivno državljanstvo

18.10.2011 Slovenska filantropija

Prostovoljstvo je ključno sredstvo za državljansko soudeležbo. Preko njega državljani prepoznavajo potrebe v družbi in se nanje odzivajo. Prostovoljci igrajo aktivno vlogo v družbi s tem, ko svoj čas namenijo v korist drugih. Z razvojem občutka pripadnosti skupnosti prevzemajo tudi njeno 'lastništvo'. Prostovoljsko delo je zato posebno močno sredstvo za razvoj zavezanosti državljanov njihovi družbi in političnemu življenju. Leto 2011 Evropsko leto prostovoljnih dejavnosti za spodbujanje aktivnega državljanstva zagotavlja predvsem priložnost za ozaveščanje in spodbujanje interesnih skupin. (Glej Program Evropa za državljane).

Zbirka študij in dokazov, ki kaže, da je pojem državljanstva širši, ter poročilo, ki ga bogati z drugimi koncepti, kot so prostovoljstvo, državljansko udejstvovanje in vseživljenjsko učenje, sta bila pripravljena v okviru projekta VALUE - podskupine  Državljanstvu. Če želite izvedeti več, sledite tej povezavi.


aktivno državljanstvo

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se

Slovenska filantropija FIHO
mddsz MJU
Euskladi.si Creatim Ržišnik Perc
Dostavljalec
Copyright © 2021 Slovenska filantropija, vse pravice pridržane | Politika varovanja zasebnosti | PiškotkiProdukcija: Creatim