Print header

Širjenje prostovoljstva v Občini Ruše

11.11.2011

V Občini Ruše smo v okviru občinske uprave ob evropskem letu prostovoljstva 2011 na temo širjenje prostovoljstva organizirali sklop aktivnosti. 
Z aktivnostmi širjenja prostovoljstva smo pričeli že v letu 2010, v letu 2011 smo razvijali nadaljnje aktivnosti. Pristopili smo tudi k Slovenski mreži prostovoljskih organizacij, katere nosilka je Slovenska filantropija in Prostovoljstvu v Mariboru pod okriljem MISC INFOPEKA in se tako pridružili skupnim akcijam in aktivnostim v okviru nacionalne mreže - Slovenske filantropije.

Na treh koordinacijskih sestankih smo k sodelovanju povabili nekaj pomembnih akterjev - društev, organizacij in inštitucij naše občine ter jih povabili k sodelovanju pri spodbujanju prostovoljstva. Predstavnici družbenih dejavnosti ga. Irena Kukovec-Stajan in ga. Hedvika Potočar sta predstavnikom organizacij predstavili pomen prostovoljstva in namen Občine Ruše ob evropskem letu prostovoljstva, da vključi prostovoljstvo kot pomembno sestavino družbe v kontekst koordinacijskih aktivnosti, s katerimi lahko nudi civilni družbi podporo pri ustvarjanju novih povezav družbenih vezi. S pomočjo predstavnikov vabljenih organizacij so se tako izmenjala mnenja in predlogi za uresničitev načrta širjenja prostovoljstva v Občini Ruše. Na področju koordinacije in širjenja prostovoljstva sva pod okriljem podsekretarke za družbene dejavnosti in kadrovske zadeve Občine Ruše delali ga. Hedvika Potočar in prostovoljka Silva Mlakar.

V okviru akcije Slovenske filantropije "DAN ZA SPREMEBE , smo 26. marca v sodelovanju s Slovensko filantropijo organizirali predavanje s podrobnejšo predstavitvijo prostovoljstva in Zakona o prostovoljstvu.

V tednu pred 26. marcem so tako nekatere organizacije in društva pripravila dneve odprtih vrat in druge aktivnosti na temo prostovoljstva.
Poročilo o opravljenih aktivnostih na področju širjenja prostovoljstva v Občini Ruše in aktivnosti »Dan za spremembe v občini Ruše«

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se