Print header

Delavnice o prostovoljstvu v Ankaranu

16.11.2011

Območno združenje Rdečega križa Koper je za učence 5. razredov šole Ankaran organiziralo delavnice o prostovoljstvu, ki so bile nedvomno zelo prijetna novost in izziv za udeležence, učiteljice ter za vodjo delavnice.

Odzivi so bili odlični in cilj vsekakor ne samo dosežen, pač pa tudi presežen. Otroci so s svojim navdušenim sodelovanjem dokazali, da je prav, da tudi na ta način pridobivamo mlajše generacije prostovoljcev. »Preživeli smo štiri učne ure, ki so bile izjemno zanimive, poučne in nepozabne tudi za mene,« je zapisala vodja delavnice prostovoljka Območnega združenja RK Koper Marija Jereb. Plakati, ki so jih na podlagi različnih aplikacij ter izrezanih motivov iz različnih revij, učenci ustvarili, so bili izvirni, domiselni, prelepi. Njihove misli v "oblakih prostovoljstva" pa zrele in jasne in nakazujejo pravo razmišljanje in pristop do prostovoljstva ter ustvarjanja boljšega sveta, v katerem ima vsako bitje pod soncem svoj prostor ...

Jerebova je nadalje razmišljala: »S kvalitetnimi gradivi, usposabljanjem na Slovenski filantropiji ter spoznavanjem Rdečega križa in njegovega humanitarnega poslanstva, bomo zagotovo lahko zelo uspešni. Predvsem se moramo zavedati dejstva, da brez usposabljanja že v nežni mladosti ne moremo pričakovati želenih rezultatov. Tudi prostovoljci morajo poznati "doktrino" in se zavedati kaj dobrega počenjajo in komu je vse to namenjeno.

Starejše generacije odhajajo(mo) in nastala bo vrzel in z njo nepopravljiva škoda na področju humanitarnega in prostovoljskega delovanja. Biti samo prostovoljec brez predznanja in usposabljanja v današnjih časih ni enostavno, včasih pa celo nemogoče.«

Tudi otroci so bili navdušeni:

Bilo je zelo poučno. Najbolj so mi bile všeč delavnice. (Pia)

Bilo je lepo in zanimivo. Veliko sem se naučil. (Abel)

To predavanje mi je bilo zelo všeč. Ko bom velik, bom tudi sam prostovoljec. (Boštjan)

Veliko smo se naučili o prostovoljstvu in dobrih delih. (Blanka)

Bilo je zelo lepo in rad bi še  sodeloval v takih delavnicah. (David)

Delavnice so bile zelo dobre. Najbolj  se mi je zdel zanimiv znak Slovenske filantropije, pa tudi lep je. Pri predavanjih sem se  nekaj naučila  in če bi se še kdaj srečali bi bilo to lepo. (Kristina)

Izdelava plakatov in misli oblačkov prostovoljstva je bilo zelo zabavno. (Ian)

Predavanje in izdelava plakatov mi je bilo zelo všeč in upam, da bom tudi jaz nekoč prostovoljka. (Mia)

 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se