Print header

Kdo so ljudje odprtih rok 2011?

24.11.2011

Revija Naša žena je na zaključni prireditvi Ljudje odprtih rok, ki je potekala 16. novembra, letošnjim izbranim ljudem podelila zahvalne listine za njihova dobra, plemenita in človekoljubna dejanja. Dobrotnica, darovalec, izjemna osebnost in dobri človek leta 2011 pa so prejeli tudi zlato priponko – posnetek okrasne zaponke ptice v letu iz 5. stoletja, najdene v Ajdni nad Potoki, ki je z dovoljenjem Gorenjskega muzeja tudi zaščitni znak akcije Ljudje odprtih rok.

Komisija je za dobrotnico leta 2011 izbrala Danico Ozimic iz Mežice, predsednico društva Sožitje in mamo odraslega otroka s težavo v razvoju, darovalec leta 2011 je postal Novalija Muminović iz Šoštanja, podjetnik, zasvojen z dobrodelnostjo, ki je v Paški vasi pri Šmartnem ob Paki na svoje stroške zgradil most in ga podaril državi, izjemna osebnost leta 2011 pa je Majda Struc iz Maribora, generalna sekretarka Zveze prijateljev mladine Slovenije, ki je v Zvezi prostovoljka od svojega dvajsetega leta in se posveča otrokom, da bi vsi imeli lepo življenje in enake možnosti. Izmed vseh predlaganih so bralci Naše žene izbrali še dobrega človeka. Največ glasov je prejela Nada Verbič Iz Ljubljane, profesorica socialne pedagogike, velika zagovornica otrok in staršev, ravnateljica Vrtca Jelka, s toplim srcem in zlatimi rokami, vedno pripravljena pomagati, in tudi strokovno izjemno podkovana.

Zahvalne listine pa so prejeli tudi drugi letos predlagani - za dobrotnika: Marino Andolino iz Trsta, Jelka Breznik iz Beltincev, Tomaž Kodrič iz Lokve pri Divači, Katica Pešak iz Nove Cerkve, Anika Sreš iz Dokležovja in Pavla Veler iz Cirkovc; za darovalca: Danfossov sklad Mads Clausen, Elektronček, d. d., iz Mengša, Elektro Gorenjska iz Kranja, GlaxoSmithKline iz Ljubljane, McDonald's Slovenija, d. o. o., Skavti iz ZSKSS za projekt »Piškotek Dobrotek 2011«, Summit Motors Ljubljana in Tatjana Voj iz Sv. Petra pri Sečovljah; za izjemno osebnost: Vida Berglez iz Maribora, Miša Kavčič iz Sore pri Medvodah, Vera Kodrič iz Budanje pri Vipavi, Jernej Kuntner iz Ljubljane, Marko Maučič iz Podlehnika in Tadeja Sumper iz Vodic.

Zahvalne listine sta podelila dr. Ivan Svetlik, minister za delo, družino in socialne zadeve, in Marta Krpič, glavna in odgovorna urednica revije Naša žena, prireditev je z glasbo popestrila Julija Kramar, s plesom mladi folkloristi Veseli Marki iz OŠ Beltinci, vodila jo je Ida Baš.

Več na: www.njena.si

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se