Print header

Prostovoljci dajejo upanje

29.11.2011

Učenci 5. in 6. razreda OŠ dr. A. Bebler-Primož v Hrvatinih so sodelovali na delavnici o pomenu prostovoljstva in humanih vrednot Rdečega križa.

Dogajanje je potekalo v odličnem sodelovanju med vodjo delavnice prostovoljko Marijo Jereb ter učenci, ki so izjemno hitro dojeli pomen prostovoljstva. Vrstila so se vprašanja in zreli predlogi. Da je bilo vse skupaj še bolj zanimivo, sta poskrbeli učiteljici Tamara Šepec-Dobrinja ter Tanja Kukanja.

Končni izdelki učencev – plakati, ki so jih na podlagi različnih aplikacij ter izrezanih motivov iz revij ustvarili, pa so bili odraz zelo dobrega dojemanja predstavljenega prostovoljstva ter pomembnega sporočila, da je prostovoljec lahko vsak, ki v srcu to čuti.


KAJ SO POVEDALI UČENCI, ki so delali v skupinah?

- Bili smo srečni, ko smo ustvarjali plakate, lepo nam je bilo.

- V skupini smo se odločili, da pobarvamo drevesno deblo prostovoljstva v pisano mavrico, ker je močna, ustvarja upanje … Prostovoljci dajejo upanje.

- Veje smo pobarvali modro, ker je modro morje. Na morje v letovišče na Debeli rtič pa prihajajo otroci, ki jim lahko darujemo razne stvari, da so srečni in veseli . To je veselo prostovoljstvo.

- Drevesno deblo z vejami smo pobarvali rdeče, ker je to barva rdečega križa, ker je kri rdeča, s katero rešujejo življenja krvodajalci in prostovoljno darujejo kri. To je plemenito prostovoljstvo.

To so bili le nekateri izmed presenetljivih odgovorov deste oz. enajstletnikov, ki nas niso pustili ravnodušne.

Dogodek je hkrati najlepši zaključek evropskega leta prostovoljstva, v katerem smi bili priča veliko dobrim mislim in dejanjem.

M. Jereb


Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se