Print header

Mestna občina Maribor prejela naziv »Mesto prostovoljcev«

06.12.2011

Slovenska filantropija je ob zaključku 8. Slovenskega kongresa prostovoljstva Mestni občini Maribor (MOM) kot tretjemu slovenskemu mestu podelila naziv »Mesto prostovoljcev«. Priznanje je prevzel podžupan Janez Ujčič in ob tem dejal: »Maribor je zelo aktiven na področju prostovoljstva, saj s številnimi projekti ter aktivnostmi spodbujamo prostovoljstvo med našimi občani. V okviru čezmejnega evropskega projekta City Volunteers se je občina tudi sistematično lotila promocije, izvajanja  in razvoja prostovoljskega dela.« Je pa podelitev naziva za občino tudi zaveza in obveza, da bo prostovoljstvo razvijala in podpirala tudi naprej.

Prostovoljstvo ima velik pomen za širšo lokalno skupnost, saj izboljšuje kakovost življenja v družbi ter brani interese posameznikov in skupin, ki so ogroženi, prikrajšani, potisnjeni ob rob ali izključeni. MOM je prepoznala pomembnost razvoja in promocije prostovoljstva za celovit razvoj občine na eni strani preko različnih ukrepov, ki pripomorejo h kvalitetnejšemu in lažjemu delu prostovoljskih organizacij v lokalnem okolju, na drugi strani pa spodbuja prostovoljstvo med zaposlenimi na občini. MOM se je v letošnjem letu pridružila veliki prostovoljski akciji Slovenske filantropije »Dan za spremembe« in organizirala mnoge aktivnosti – barvanje otroških igral, druženje s starejšimi občani v domovih za starejše, barvanje grafitov in sprehajanje živali iz zavetišča. Občina je sodelovala tudi pri nacionalnem projektu Mladi in občinski uslužbenci skupaj na delu, v okviru katerega so zaposleni na MOM aktivno sodelovali pri izvedbi Festivala prostovoljstva. 

Pred desetimi leti, ob mednarodnem letu prostoolojstva, je naziv prejela Mestna občina Ljubljana, Mestna občina Novo mesto pa leta 2003, ko je prav tako kot letos MOM, gostila Kongres prostovoljstva. 

Obrazložitev podelitve priznanja

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se