Print header

Plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam

07.12.2011

Na pobudo Zveze društvenih organizacij Slovenije (ZDOS) in Državnega sveta Republike Slovenije je predsednik Državnega sveta Republike Slovenije (RS) mag. Blaž Kavčič skupaj s predsednikom ZDOS Janezom Matohom ob Mednarodnem dnevu prostovoljstva podelil plakete Državnega sveta najzaslužnejšim društvenim delavcem in delavkam – prostovoljcem in prostovoljkam z različnih področij delovanja. Slavnostna podelitev je potekala v četrtek, 1. decembra 2011, v dvorani Državnega sveta RS.

Predloge za podelitev plaket je zbrala ZDOS, o prejemnikih plaket pa je odločil predsednik Državnega sveta Republike Slovenije po posvetovanju s kolegijem Državnega sveta.

Plakete za leto 2011 so prejeli:

Jože Barbo
Tadej Beočanin
Franci Cvelbar
Vincenc Griljc
Mag. Franc Hočevar
Franc Janež
Boštjan Noč
Jurček Nowakk
Milan Pečnik
Jože Rebec
Milan Valjavec
Tomaž Wraber
Jožef Zimšek

Le dan pred slovesno podelitvijo plaket Državnega sveta je preminil gospod Jože Rebec, zato mu je bila plaketa podeljena posthumno in bo predana svojcem. Na slovesnosti je bila gospodu Rebcu izkazana čast z minuto molka.

Dobitnike plaket iz preteklih let si lahko ogledate na spletni strani ZDOS http://www.zdos.si/dejavnosti-zdos/prostovoljstvo/.

Na sliki so letošnji prejemniki plaket skupaj s predsednikom Državnega sveta RS mag. Blažem Kavčičem in predsednikom ZDOS Janezom Matohom (Foto: Andrej Schara).

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se