Print header

Svoja vrata odprla Oblačilnica dela

09.12.2011

Društvo za razvoj socialnih programov in socialnega podjetništva je na Poljanski  11 v Ljubljanioblacilnica odprlo Oblačilnico dela. Nastala je v okviru Tovarne dela - Tekstil, ki je projekt socialnega podjetja s tekstilno dejavnostjo za zbiranje, predelavo, preoblikovanje in prodajo rabljenega tekstila, ki ga delno financira Evropski socialni sklad. Namen projekta je ozaveščanje javnosti o pomenu ločenega odlaganja tekstilnih odpadkov, vzpostavljanje učinkovitega sistema zbiranja rabljenih oblačil in razvoj zaposlitvenih možnosti ter zelenih delovnih mest za ranljivi ciljni skupini iskalcev prve zaposlitve in brezposelnih žensk starejših od 50 let.

V novi trgovini rabljenih in predelanih oblačil so zaposlili dva mlada iskalca prve zaposlitve. Ustvariti želijo prodajalno z oblačili, ki bo prijetna tako za obiskovalce kot tudi za zaposlene. V njej boste spoznali nove modne kreacije in različne načine ponovne uporabe zaprašenih oblačil in odrabljenih predmetov.

Oblačilnico dela lahko obiščete med delavniki od 9. do 19. ure in ob sobotah od 9. do 13. ure.

Oblačilnico dela sta uredili arhitektka Maja Bevc in oblikovalka Gaja Mežnarić Osole, svoje modne kreacije bodo predstavile: Aleksandra Brlan, oblikovalka hišne blagovne znamke, modne oblikovalke dogodka "Zmenek z drugo obleko": Jana Koteska, Sergeja Bevc, Irina Miljič, Ines Pusar, Karmen Rovšnik, Tina Rebolj, Tanja Pađan, Urška Pirc, Linda Ogrizek, Urška Petrič, Maruša Bečan, Uršula Mihovec, Darja Rant in Barbara Živčič, modni oblikovalki Barbara Drmota in Tina Hribrnik, zavod Atelier Indevin. Svoje izdelke bosta ponujala tudi društvo Projekt Človek z izdelki Iz koša in Društvo Kralji ulice.

Več o projektu:

www.tdtekstil.si

www.dspcenter.si

https://www.facebook.com/pages/Obla%C4%8Dilnica-dela/322575764421375

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se