Print header

Priložnosti za sodelovanje je veliko

12.12.2011

Portal Seniorji.info je v torek, 6. decembra 2011skupaj s Centrom Evropa v Ljubljani organiziral dogodek pod imenom »Klepet v Evropi - Prostovoljstvo nas povezuje«.

Prebivalstvo na stari celini se vse bolj stara, v Sloveniji celo bolj kot drugje po Evropi. Po napovedih Evropskega statističnega urada bo leta 2050 v Evropi živelo že več kot 28 odstotkov prebivalcev, starejših od 65 let, v Sloveniji pa bo ta številka kar 34 odstotkov. Spreminjajoča demografska podoba Evrope ponuja številne izzive, a hkrati tudi priložnosti. Ena izmed takih je medgeneracijsko sodelovanje v luči prostovoljstva.

Dr. Jože Ramovš: »V družbi je potencialov za sodelovanje veliko več, kot jih je izkoriščenih«.

Od evropskega leta prostovoljstva se bomo počasi poslovili in pozdravili evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja. Kako pritegniti različne generacije k medgeneracijskem prostovoljstvu? Kaj so posebnosti različnih generacij v vlogi prostovoljcev in kaj jih motivira? Kako generacije vidijo druga drugo in kako to upoštevati?seniorji
Na dogdodku so sodelovali: Andrej Beloglavec, vršilec dolžnosti vodje Predstavništva EK v Sloveniji, dr. Jože Ramovš, Inštitut Antona Trstenjaka, Aleš Kenda, Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve Matej Cepin, Socialna Akademija, dr. Nevenka Bogataj, Andragoški center Slovenije. 

Več na: seniorji.info

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se