Print header

Prostovoljstvo na šolah skozi oči mladih prostovoljk

12.12.2011

Staša Sever, Maša Marič in Katja Prem, učenke OŠ Puconci, smo se z mentorico Ano Malačič ter delegati Društva upokojencev Puconci udeležile 8. Slovenskega kongresa prostovoljstva, ki je 5. in 6. decembra potekal v Mariboru.

V času delavnic smo se učenke z mentorico vključile v delavnico na temo: Kaj ovira razvoj prostovoljstva v šolah? Tukaj sta se nam predstavili II. Gimnazija Maribor in OŠ Gustav Šiliha, Maribor, ki imata zelo aktivne in ustvarjalne prostovoljce. Nato smo se vključili v razprave, kjer je bilo govora, da če želimo biti uspešni pri razvoju prostovoljstva, moramo delovati in razvijati to vrednoto vse od vrtca, preko osnovnošolcev, srednješolcev naprej. Zelo je pomembno, da prostovoljne dejavnosti v prvi vrsti podpirajo ravnatelji in učitelji ter lokalna skupnost. V skupini, kjer smo bile tri osnovnošolke in dve srednješolki, smo prišli do zaključka, da s tem, ko delamo prostovoljno, imamo možnost, da se družimo, spoznavamo druge, se učimo potrpežljivosti, pridobivamo izkušnje, izboljšujemo medsebojne odnose, krepimo solidarnost, se seznanjamo s humanim delom in dejavnostmi, ki nam bodo v pomoč pozneje v posameznih poklicih in službah. Zaradi tega smo z veseljem in bomo s ponosom še naprej prostovoljke OŠ in DU Puconci.

Z veseljem lahko ugotovimo, da smo pridobile nova spoznanja, ki ji bomo z aktivnim delom dograjevale in promovirale med sošolkami in sošolci. S takšnim koristnim delom marsikatero nalogo lažje in skupno opravimo, kar nam je dobra pot in izkušnja za življenje.

Staša, Maša in Katja, mlade prostovoljke iz OŠ in DU Puconci

 

Delegacija OŠ in DU Puconci pred panojem mladih prostovoljk iz OŠ Puconci, ki govori o vsebinsko bogatem medgeneracijskem sodelovanju.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se