Print header

Razpis za soorganizatorje mednarodnih prostovoljskih taborov

09.01.2012

Letošnja sezona mednarodnih prostovoljskih taborov je tik pred vrati in prostovoljci z vseh koncev sveta bodo kmalu začeli kukati na brskalnik ter iskati želeni tabor v Sloveniji, ki bi se ga udeležili. Na Zavodu Voluntariat želimo tudi letos ponuditi raznolik izbor taborov, zato objavljamo  razpis za prijavo taborov 2012 (v priponki).

Vse neprofitno organizirane skupine in organizacije želimo spodbuditi k soorganizaciji delovnega tabora ter vam namigniti, da tabor lahko organizira prav vsak, ki ima kako zanimivo zamisel ali program. Polje prostovoljnega dela je zelo široko in odprto za aktivnosti na najrazličnejših področjih; od izobraževanja, kulture, športa, okoljevarstva, dela z mladimi, starostniki, z zapostavljenimi družbenimi skupinami in še več, domišljija tu res ne pozna meja. To pa pomeni, da gotovo lahko tudi vi svoje aktivnosti nadgradite z mednarodnim delovnim taborom.
Kot soorganizator  tabora lahko v svojo sredino pritegnete prostovoljce z vseh koncev sveta, ki bodo za čas od enega do treh tednov popestrili dogajanje v vaši organizaciji in lokalni skupnost ter obogatili smisel projekta, pri katerem bodo sodelovali. Prostovoljci, doslej jih je v dvajsetih letih Slovenijo obiskalo že približno 2900, so k nam prinesli mnogo svežih idej, pozitivne energije in motivacije za delo v skupnosti. 

V kolikor ne veste, kako bi se organizacije tabora lotili, se obrnite na nas in s skupnimi močmi lahko razvijemo idejo in ugotovimo zakaj, kako in kakšen tabor bi lahko izpeljali v okviru vaših aktivnosti. Če pa ste tabor že organizirali oziroma pravo idejo že imate, vam prijava na razpis najverjetneje ne bo povzročala večjih težav. Naj omenimo še to, da finančni vložek pri organiziranju tabora ni visok, rezultat pa je lahko zelo spodbuden, saj je skupina aktivnih prostovoljcev poleg vpliva na lokalno skupnost zmožna pripeljati tudi do veliko konkretnih rezultatov.

 Ker izkušnje kažejo, da se prostovoljci za tabore najbolj ogrevajo v prvih mesecih po začetku sezone, želimo spodbuditi soorganizatorje taborov k zgodnji oddaji prijav, to je do 5. 2. 2012. Projekti, prijavljeni do tega roka, bodo predstavljeni v vseh promocijskih katalogih SCI partnerjev v tujini ter vidni v iskalniku taborov takoj ob otvoritvi letošnje sezone v sredini meseca februarja. Prav tako bomo imeli ob zgodnji prijavi skupaj dovolj časa za kakovostno pripravo tabora, izobraževanje vodij ter morebitno iskanje dodatnih sredstev za izvedbo tabora.

Za vse nadaljnje informacije, vprašanja, ideje... smo vam na voljo na telefonski številki 01 23 91 623 oziroma 031 81 39 39 (Maruša - uradne ure: ponedeljek in četrtek med 9. in 12. uro ter torek med 12. in 15. uro), lahko pa  nam pišete na naslov tabori.sci@gmail.com. Prav tako bomo veseli vašega obiska v naši pisarni na Cigaletovi 9 v Ljubljani.


Razpis za soorganizatorje taborov
Prijava na razpis za soorganizatorje taborov


Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se