Print header

Prvi sestanek Nacionalnega odbora Evropskega leta aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti

12.01.2012

Namen Evropskega leta 2012 je spodbujanje vizije družbe vseh starosti, kjer ima vsakdo možnost, da odigra pozitivno vlogo. Države članice EU bodo promovirale zdravo, vitalno in vsestransko aktivno staranje in medgeneracijsko solidarnost. Vlada RS je zadolžila Ministrstvo za delo, družino in socialne zadeve, da prevzame ključno vlogo pri obeleževanju tega leta.

Za nami je že prvi sestanek Nacionalnega odbora, ki vključuje številne nevladne organizacije, ki delujejo na področju medgeneracijskega sodelovanja. Cilj leta 2012 ne bo omejen zgolj na ozaveščanje o pomenu aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti za t.i. dolgoživo družbo. Cilj je tudi iskanje inovativnih in trajnejših rešitev, kjer lahko nevladne organizacije odigrajo odločilno vlogo.

Ministrstvo za delo, kot nacionalni koordinator aktivnosti, predvideva izvedbo treh večjih dogodkov v letu 2012, vzpostavitev posebne spletne strani, imenovanje ambasadorjev in posebno informacijsko komunikacijsko strategijo, ki bo ustrezno ozaveščala javnost.        

Več o letu 2012

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se