Print header

Božične sanje o nasmejanem svetu

23.01.2012

Predstavljaj si svet z nasmehom. In da se bo svet lahko smejal, se morajo najprej ljudje. Vse se najprej začne z majhnimi koraki, saj le tako napreduješ do večjih in nato hoje.

Pričarati nasmehe na obrazih je uspelo tudi prostovoljcem OŠ Ivanjkovci, ki smo malo pred Božičem obiskali starejše na domu ter razveselili tiste v domu ostarelih.

Med počitnicami smo se prostovoljci zbrali in se malo poigrali. Gnetli, pletli smo dobrote in nato izdelovali še čestitke. Ko piškoti, pecivo in čestitke so bile narejeni, smo se odpeljali po sosednji vaseh in obiskali starejše na domu. Z njimi smo se pogovorili, bolne razvedrili. Vsakemu smo ponudili piškot in mu podarili čestitko.

Božič je čas veselja. Naj bo to za vse ljudi. Prostovoljci smo mislili na vse in se zato 23.12.2010 odpravili v Center starejših občanov, kjer smo jim zapeli, ponudili dobrote in podarili majhna darila.

S tem smo vsakemu posamezniku privabili smeh na obraz ali celo solzo sreče. Vse nam je uspelo razvedriti, pa čeprav samo za en dan. Tisto noč smo vsi sanjali o svetu z nasmehom. Naj te sanje postanejo resničnost. Mi smo že storili korak več.

Teja Kosi, 9.a

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se