Print header

Vabilo na delavnico o Zakonu o prostovoljstvu in oddaji letnega poročila o prostovoljstvu

24.01.2012

Slovenska filantropija, nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij in
Ministrstvo za javno upravo, Služba za nevladne organizacije

vas vljudno vabita na

DELAVNICO O IZVAJANJU  ZAKONA O PROSTOVOLJSTVU IN
PRVI ODDAJI LETNEGA POROČILA O PROSTOVOLJSTVU.

Namen delavnice je usposobiti predstavnike nevladnih organizacij o uporabi Zakona o prostovoljstvu, sprejetega v letu 2011.

Na usposabljanju bomo:

-          predstavili navodila za izpolnjevanje letnega poročila o prostovoljstvu za leto 2011 in opisali postopek oddaje le-tega;

-         predstavili ključne določbe zakona, ki so podlaga za organizacijo in izvajanje organiziranega prostovoljstva (seznanili vas bomo z osnovnimi načeli procesa organiziranja prostovoljstva, predstavili vpis v vpisnik prostovoljskih organizacij, predstavili način vodenja evidenčnih listov prostovoljcev).

Usposabljanje bo potekalo v  torek, 14. februarja 2012 med 12. in 15. uro v konferenčni dvorani Ministrstva za javno upravo,  vhod iz Langusove 4, v Ljubljani.

Delavnica  je namenjena predstavnikom prostovoljskih in drugih nevladnih organizacij. Število udeležencev je omejeno, zato prosimo za izpolnitev priložene prijavnice najkasneje do torka, 7. februarja 2012.

Prosimo vas, da si pred udeležbo preberete Zakon o prostovoljstvu (Uradni list RS, št. 10/2011 z dne 18.2.2011 in 16/2011 popr. z dne 07.03.2011) in podzakonski akt  Pravilnik o področjih prostovoljskega dela in vpisniku (Uradni list RS, št. 48/2011 z dne 24.06.2011), da boste lažje sledili temam.

Slovenska filantropija,                                                                      Ministrstvo za javno upravo,
nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacij                Služba za nevladne organizacije
Tereza Novak, izvršna direktorica                                                    Vanda Remškar Pirc, vodja

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se