Print header

Prostovoljske ideje med potepanjem po svetu

30.01.2012

Vas zanima pomoč morskim želvam v Grčiji, bi raje pomagali pri vzpostavitvi delavnice ročnih del v Gani ali pomagali zgraditi skupnostni center v Gvatemali? Za vse, ki vas potrošniški turizem ne mika in ki si med potovanjem želite drugačnih doživetij, lahko ideje najdete tudi v turističnem priročniku Lonely Planet, ki je posvečen prostovoljstvu – Volunteer: A traveller's guide to making a difference around the world.

Skozi prostovoljstvo lahko med potepanjem bolje spoznate navade in običaje dežele, ki jo obiščete, se povežete z lokalnim prebivalstvom, se družite z ostalimi popotniki, ki jih zanimajo podobne stvari kot vas, in obenem pridobivate nova znanja in izkušnje.

Priročnik ponuja številne informacije o dolgoročnem ali kratkoročnem prostovoljstvu po svetu. V njem najdete podatke in kontakte številnih prostovoljskih organizacij, ki se jim v času potepanja po njihovi deželi lahko pridružite in na ta način nekaj prispevate k lokalni skupnosti. Nepogrešljivi pa bodo tudi nasveti in izkušnje prostovoljcev, ki so se podobnih akcij in projektov že udeležili.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se