Print header

Prostovoljstvo in Rdeči križ je dajanje …

03.02.2012

Prostovoljstvo in Rdeči križ je dajanje …

Skupaj s polovico sošolcev 1. C Gimnazije Piran smo se v sredo, 1. 2. 2012,  udeležili kratkega programa, ki nam je bolj podrobno predstavil dejavnosti Rdečega Križa, prostovoljstva in kako se mu lahko pridružimo, krepitve vrednot nenasilne komunikacije.

Predstavitev, ki jo je izvajala  prostovoljka gospa Marija Jereb,  je bila nadvse zanimiva in zabavna, predvsem pa poučna in nam dala veliko za misliti. Večina sošolcev je menila, da je ideja, da smo že kot mladi seznanjeni s prostovoljstvom, zelo dobra, saj tako lahko vidimo, koliko lahko sami storimo za to, da se svet izboljša.

Prostovoljstvo in dobra dela smo lahko tudi povezali z snovjo, ki smo jo pravkar predelali in se z njo ukvarjali v Grškem tednu – in sicer junaštvom. Že sami smo spoznali, da je v današnjih časih lahko junak vsak, ki naredi nekaj dobrega za druge, brez da pričakuje nekaj v zameno – je nesebičen, pripravljen se žrtvovati za druge in pogumen. Točno to pa je tudi smisel prostovoljstva, zato se mi zdi, da bi vsak te dve temi lahko povezal med sabo, saj obe govorita o dobrih delih. Pomembno ni le, da vsi pomagamo drugim, smo do njih strpni in pogumni vsak na svoj način, temveč tudi to, da to začnemo početi čim prej in s tem polepšamo svet.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se