Print header

Oddaja Letnega poročila o prostovoljstvu za leto 2011

24.02.2012

Slovenska filantropija, nosilka Slovenske mreže prostovoljskih organizacije je skupaj z Ministrstvom za pravosodje in javno upravo 14. Februarja 2012 pripravila delavnico, kjer smo 105 predstavnikom prostovoljskih organizacij predstavili novosti Zakona o prostovoljstvu in oddaji prvega Letnega poročila o prostovoljstvu za leto 2011.

Predstavitev Zakona o prostovoljstvu, katero je pripravila in predstavila Vanda Remškar Pirc, vodja Službe za nevladne organizacije, najdete spodaj. Zakon o prostovoljstvu postavlja smernice, ki so obvezujoče za prostovoljske organizacije, pa tudi za druge, ki sodelujejo s prostovoljci.

Oddajo Letnega poročila o prostovoljstvu za leto 2011 oddajo nevladne organizacije, ki so se priglasile v Vpisnik prostovoljskih organizacij v letu 2011. Podatke o številu prostovoljcev in prostovoljskih ur oddajo od dneva vpisa do 31. 12. 2011. Oddajo letnega poročila nevladne organizacije izvedejo ob oddaji letnega finančnega poročila Ajpes-u. Če prostovoljska organizacije ne odda letnega poročila, se izbriše iz seznama prostovoljskih organizacij, ponoven vpisa pa je možen po dveh letih. Pomoč pri oddaji letnega poročila lahko pridobite na vaši izpostavi Ajpes-a, regionalnem stičišču (kontakti regionalnih stičišč) ali Slovenski filantropiji.

Predstavitev Zakona o prostovoljstvuNazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se