Print header

MEDKULTURNI DIALOG - Koper, 7. maj

16.04.2010

Vabimo vas na tematsko usposabljanje za prostovoljce z naslovom MEDKULTURNI DIALOG, ki ga bomo izvedli v Kopru, 7. maja 2010

S tematskim usposabljanjem  za prostovoljce »MEDKULTURNI DIALOG« želimo raziskati večplastnost različnih kultur in medkulturnega dialoga. Prostovoljci, ki delajo s skupinami iz različnih kultur, se pogosto srečujejo s problemi posameznikov - kako ohraniti svojo kulturo ob spoštovanju kulture, v katero vstopajo, srečujejo se s predsodki in stereotipi, etičnimi dilemami ter konflikti.

Usposabljanje bo potekalo v petek, 7. 5. 2010, med 9. in 17. uro v Kopru v prostorih Primorskega svetovalnega središča (PRIMSS), ki se nahaja na Cesti Zore Perello - Godina 3 (šD Bonifika, 1. nadstropje)

Za udeležbo na usposabljanju je potrebna predhodna prijava.

udeleženci bodo na usposabljanju:

• osvetliti koncepte o pogledu na različne kulture (predsodki in stereotipi, (ne)obstoj ras, drugačnost in različnost, večkulturna in medkulturna družba...).
• razmišljali o etičnih načelih kot izhodiščih za lastno prostovoljsko delo.
• raziskovali opolnomočenje, usmiljenje, katere informacije potrebujemo pred začetkom dela, vidne in nevidne aspekte kulture ...
• oblikovali seznam metod primernih za delo v medkulturnem okolju in ga kritično ovrednotili.
• odkrivali možne izvore konfliktov pri prostovoljskem delu z ljudmi iz različnih kultur ter iskali možnosti za njihovo reševanje.

Več informacij najdete v prijavnici ali se obrnite na Tjašo Arko, ki je dosegljiva na elektronskem naslovu tjasa.arko@filantropija.org, ali telefonski številki 01 433 40 24.

 

VABILO
 

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se