Print header

S prostovoljci OZRK Koper

27.02.2012

Da se je kljub zavzetosti, dobri volji in srčnemu vzgibu potrebno usposabljati in se seznanjati pri svojem delu  z vsemi novostmi in spremembami, ki jih prinaša današnje življenje, se zaveda tudi vodstvo OZRK Koper, s svojo neutrudno predsednico gospo Ireno Sirotič Dobrila.

Tako je v soboto 25. 2. 2012 na sedežu OZRK Koper potekalo  uvodno usposabljanje na temo prostovoljskega dela, njegove  vloge v družbi, motivacije za delo in etičnega kodeksa.

Vodja usposabljanja Primož Jamšek  iz Slovenske filantropije je na izjemno zanimiv in  poučen način številnim udeležencem predstavil načrtovane vsebine.  Udeleženci pa so glede na lastne izkušnje podali dragocena opažanja in delili svoje občutke med seboj in z njim.

V drugem delu usposabljanja so se dotaknili humanih vrednot in Rdečega križa,  na mednarodni in nacionalni ravni ter se seznanili s pomembno vlogo Rdečega križa doma in po svetu.

Strokovna sodelavka RKS Tina Nemanič je svojo zanimivo in nadvse dobro pripravljeno in razgibano razlago podkrepila z nekaterimi video vsebinami, ki so se dotaknili vseh udeležencev.

Skupni zaključki vseh prisotnih so bili, da je biti prostovoljec »ena velika in dobra stvar«,  saj je že samo nasmeh in iskrica hvaležnosti v očeh  zahvala oziroma tisto, kar seže v naša srca in poplača vložen trud.         

                       

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se