Print header

Akcija PEŠEC

06.03.2012

V tednu, ko je potekala akcija PEŠEC pod sloganom "BODI preVIDEN", smo ZŠAM Postojna, skupaj s Svetom za preventivo in vzgojo v cestnem prometu (SPVZ) občine Pivka, policijsko postajo Postojna in Javno agencijo RS za varnost prometa, pripravili akcijo za večjo varnost v cestnem prometu.

V lokalnem trgovskem centru je bila postavljena simulacijska naprava, s pomočjo katere so mimoidoči lahko preverili, kakšna je vidljivost pešca, ki nosi svetlejša ali temnejša oblačila ter tistega, ki je opremljen z odsevniki.

 Člani ZŠAM v akciji za večjo prometno varnost vseh udeležencev v prometu

Predsednik pivškega SPVZ Ernest Margon je poudaril, da odsevni material ni namenjen za igračo otrokom, temveč ima resen preventivni pomen reševanja človeških življenj.

Prostovoljci smo opozarjali na vidljivost pešcev, pomen povečane pozornosti in zbranosti voznikov v nočnih urah, in sicer v vasi Petelinje, kjer še ni urejenega pločnika za pešce. Akcija je potekala tako, da smo se med 18. in 19. uro ob cestišču sprehajali pešci demonstratorji opremljeni z odsevnimi trakovi, kresničkami in odsevnimi oblačili. Policisti so izvajali redno kontrolo prometa, predstavnica Javne agencije RS za varnost prometa pa je voznike seznanjala s tednom preventivne akcije PEŠEC.

Stojan Žele

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se