Print header

Natečaj za otroke ob Dnevu za spremembe

21.03.2012

Bi tudi ti rad spremenil svet na bolje? Začneš lahko tako, da nekomu polepšaš dan! Preseneti dedka, staro teto ali osamljeno sosedo z doma pečenimi piškoti, dobro knjigo ali veselo pesmijo, nauči babico uporabljati elektronsko pošto … 21. april je Dan za spremembe, s katerim bomo premagovali osamljenost in naredili nekaj za ljudi v naši bližini.


Pozivamo te, da na Dan za spremembe ali v tednu pred njim na svoj način pomagaš starejši osebi. Pri tem bodi pozoren na to, kaj ob tem pridobiš tudi ti! Starejši so zakladnica znanja, zgodb in izkušenj, od njih lahko izveš veliko o starih časih, se naučiš kvačkati, peči potico ali narediti leseno piščal …
Lahko pa izkoristiš priložnost in k akciji povabiš sošolce in prijatelje ter skupaj organizirate kakšno večjo aktivnost – na primer obiščete dom starejših občanov ali društvo upokojencev in pripravite nastop, z njimi igrate družabne igre, na sprehod ali izlet s pomočjo staršev odpeljete babice ... Dokler ne poskusiš, ne moreš vedeti, kako dobro to deluje!

Dan za spremembe, ki ga Slovenska filantropija organizira tretjič, bo v tem letu potekal 21. aprila. Letos bomo z njim premagovali osamljenost.

Zabavno, enostavno in nagrajujoče je biti del prostovoljske akcije! Če boš del svojega časa namenil za pomoč drugim, se lahko poteguješ tudi za nagrade, ki jih bosta podarili Slovenska filantropija in Mladinska knjiga Založba, morda pa se boš tudi ti srečal s častno pokroviteljico Dneva za spremembe, soprogo predsednika Republike Slovenije Barbaro Miklič Türk, ki je tudi ambasadorka prostovoljstva.

Kar si storil za drugega in kar si se ob tem naučil in doživel, poslikaj, posnemi ali pa zapiši v obliki dnevnika ter pošlji na Plus oz Pil, 1536 Ljubljana, ali na plus@mkz.si oz. pil@mkz.si  s pripisom Prostovoljstvo, do 10. maja 2012. Ne pozabi pripisati tudi svojih podatkov (ime, priimek, naslov, telefonsko številko). Podatke naj podpišejo tvoji starši oziroma skrbniki, ki s podpisom dovoljujejo, da podatke in izdelke pošlješ in sodeluješ na natečaju ter da se tvoja dela objavijo in razstavijo.

Komisija v sestavi Jana Zirkelbach, odgovorna urednica revij Pil in Plus, Tjaša Arko, Slovenska filantropija, Gaja Naja Rojec, gimnazijka, Alenka Devly, Urad predsednika Republike Slovenije, bo izbrala pet najboljših Pilovcev in pet najboljših Plusovcev, ki bodo poleg praktičnih nagrad prejeli tudi polletno naročnino na revijo Plus.

Imena nagrajencev bomo objavili na spletnih straneh www.filantropija.org, www.prostovoljstvo.org, www.mladinska.com/plus in www.mladinska.com/pil, izdelke in reportažo s srečanja s predsednikovo soprogo pa v junijski številki revije.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se