Print header

Dan radosti in modrosti

13.04.2012

Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, je krovna organizacija slovenskega prostovoljstva, ki v letu 2012, - to je tudi evropsko leto aktivnega staranja in medgeneracijske solidarnosti - , že tretje leto zapored spodbuja k organizaciji DNEVA ZA SPREMEMBE. Na ta dan bodo v različnih krajih po Sloveniji potekale številne prostovoljske akcije, katerih namen je premagovanje osamljenosti, saj veliko pokazateljev kaže, da je v bogati, materialistično usmerjeni družbi tudi veliko osamljenih ljudi.


Spremembe se ne zgodijo same od sebe. Zanje smo odgovorni vsi, če stopimo skupaj, pa so lahko le opaznejše in učinkovitejše in zato smo se v Društvu upokojencev Brežice odločili, da se 21. aprila aktivno vključimo in skupaj s prostovoljci in prostovoljkami po vsej Sloveniji s konkretnimi dejanji pripravimo spremembo za nekaj naših starostnikov, spodbudimo solidarnost med različnimi generacijami in poizkušamo vsaj za en dan premagovati osamljenost starejši generaciji.
Našemu projektu smo dali ime »Dan radosti in modrosti«. Potekal bo 21. aprila 2012 od 9. ure do 11. ure v Domu upokojencev Brežice.

Zavedamo se, da lahko prav s prostovoljstvom spreminjamo stvari na bolje. S prvo tovrstno akcijo želimo določenemu številu starostnikov ponuditi drugačen dan, dan v dobri družbi.
Ta dan bodo s prostovoljci iz DU Brežice soustvarjali tudi mladi prostovoljci in prostovoljke iz OŠ Brežice, Gimnazije Brežice, OŠ Cerklje ob Krki v povezavi z Domom upokojencev Brežice.

Starejše – tako oskrbovance Doma kot tudi starostnike, ki jih na ta dan v Dom pripeljejo prostovoljke - nameravamo razveseliti s priložnostnim kulturnim programom, druženjem in drugimi aktivnostmi. Prostovoljci bodo tudi po želji lahko pospremili starejše iz doma v Muzej, Mladinski center, na brežiški stari most ali po mestu in nazaj. K druženju smo povabili tudi župana občine, g. Ivana Molana, ministra, g. Andreja Vizjaka in sekretarko, ga. Patricijo Čular iz Ministrstva za delo, družino in socialne zadeve.

Da bi ta dan v polnosti zadovoljil namenu, ne smejo manjkati predstavniki "sedme sile", saj če objav v medijih ni, je tako kot, da se ne bi zgodile, zato pričakujemo vašo prisotnost in sporočanje javnosti. S seznanjanjem dogajanja bo morda možno vzpodbuditi posameznike, da tudi sami po svojih močeh prispevajo k spreminjanju okolja, v katerem živimo.

Dan za spremembe – DAN RADOSTI IN MODROSTI – z vašo pomočjo lahko prispeva k širjenju kroga prostovoljcev, ki bodo pripravljeni, da svoji lokalni skupnosti podarijo svoj čas in tako storijo nekaj pozitivnega za skupnost in skupaj začenjamo spreminjati neprijazno materialistično usmerjeno družbo pri premagovanju osamljenosti. V skupnem interesu naj nam bo tudi, da bi delo, ki ga bomo opravili na DAN RADOSTI IN MODROSTI, nadaljevali tudi v prihodnje.

Veselimo se vašega odziva, do takrat pa lepe pozdrave!

Predsednica DU Brežice 
Jožica Sušin

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se