Print header

Mreža »Prostovoljstvo v Mariboru« se pridružuje Dnevu za spremembe 2012

17.04.2012


Tudi letos se v Mariboru pridružujemo vseslovenskemu dogodku »Dan za spremembe 2012«, ki v letošnjem letu nosi naslov »Premagujmo osamljenost«. Vseslovenski dogodek koordinira Slovenska filantropija, Združenje za promocijo prostovoljstva, v Mariboru pa se bodo letos že tretjič udeležili dogodka tudi prostovoljci organizacij članic mreže »Prostovoljstvo v Mariboru«, ki jo koordinira Mladinski informacijsko-svetovalni center INFOPEKA, Pekarna-magdalenske mreže.

Spremembe se ne zgodijo same od sebe, zanje smo odgovorni vsi, če stopimo skupaj, pa so lahko le opaznejše in učinkovitejše. Takšen bo tudi »Dan za spremembe 2012« v letošnjem Evropskem letu aktivnega staranja in medgeneracijskega sodelovanja.

Mreža »Prostovoljstvo v Mariboru« bo zato v četrtek, 19. 4. 2012, ob 17:00 uri v dvorani Gustaf (Kulturni center Pekarna, Ob železnici 8, Maribor) organizirala okroglo mizo »Odraščanje v našem mestu«, katere namen je medsebojno spoznavanje generacij in predaja ter izmenjava izkušenj med generacijami in spodbujati močne solidarnostne vezi in prepoznavanja dragocenih izkušenj, ki jih imajo starejši ter hkrati starejše generacije iz prve roke informirati o razmišljanju in načinu življenja mlajših. Okroglo mizo, katere gostje bodo predstavnice in predstavniki različnih generacij, bo pospremila tudi zanimiva spremljevalna razstava, ki bo dokumentirala spremembe v mestu tako s pomočjo fotografij, kakor tudi s pomočjo predmetov, ki jih uporabljamo v vsakdanjem življenju.

Na sam »Dan za spremembe 2012« v soboto, 21. 4. 2012, pa bodo prostovoljci in prostovoljke organizacij članic mreže "Prostovoljstvo v Mariboru", starejšim občanom pomagali pri spomladanskemu urejanju bivališč, vrtov in okolja.

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se