Print header

Dnevi za spremembe v Posavju

20.04.2012

Prireditev PREMAGAJMO OSAMLJENOST


 
V Senovem smo ob Dnevu za spremmebe vzpostavili sodelovanje mladih in starejših, ki so izvedli izreden kulturni dogodek z najrazličnejšimi nastopi mladih organiziranih v društvih prijateljev maldine inupokojenskih društvih iz celotnega Posavja. Po nastopih smo organizirali prijazno druženje okoli 350 nastopajočih mladih in starejših v avli Doma XIV. Divizije. Na prireditev in druženje pa so naši prostovoljci pripeljali tudi starejše ljudi, ki so osamljeni in neorganizirani.

Prireditev TI MENI RADOST – JAZ TEBI MLADOST


Na prireditvi v Senovem je bilo okoli dvesto udeležencev vseh starosti, predvsem osnovnošolcev, kjer smo starejši prostovoljci in mentorji mladih podelili priznanja za najlepše prispevke v natečaju, ki je spodbujal medgeneracijsko solidarnost.

ČAJANKA OB DNEVU ZA SPREMEMBE.

Čajanko so v Krškem pripravile sodelavke Zavoda EMMA, ob sodelovanju članic mreže za spodbujanje kvalitete odnosov in življenja v lokalnem okolju. Mreža je plod povezovanja pri pripravah na Dan za spremembe, ki ga je »posejala« Slovenska filantropija. Mreža za spodbujanje kvalitete odnosov in življenja v Posavju, v kateri sodelujejo  Zavod EMMA Ljubljana in Krško ter še druge nevladne organizacije (Zveza prijateljev mladine Krško, Zakonski in družinski inštitut Novo mesto in Krško, Pokrajinska zveza društev upokojencev Posavja – PZDU Posavje, Ozara Brežice, Posavska Regionalna stična Točka za Nevladne organizacije – PRSTaN, Zveza ekoloških gibanj Slovenije – ZEG, Rdeči križ Sevnica) so povabile na čajanko z izmenjavo rabljenih oblačil, obutve, torbic in knjig  danes,  v četrtek, 19. aprila2012, v Dvorano v parku v Krškem.

Članice mreže v prihodnje vidimo povezovanje kot zelo pomembno in potrebno, saj bomo na tak način nudili celostno pomoč tudi v medgeneracijskih centrih naše mreže. Prednostne naloge vidimo v izobraževanju, povezovanju in premagovanju odtujenosti. Z medsebojnim spoznavanjem in povezovanjem bomo lahko nudili celovitejšo pomoč našim uporabnikom in uporabnicam. Tudi na čajanki, tako kot že v mreži, smo ugotovili, da potrebujemo dnevni center za srečevanje ljudi vseh generacij, kjer bi bile strokovne organizacije iz področja Posavja združene pod eno streho.

Vida Ban

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se