Print header

Dan za spremembe, dan na poti v povezano družbo

21.04.2012

Danes, 21. aprila, so se Dnevu za spremembe, pobudi Slovenske filantropije, s katero že tretje leto zapored preko prostovoljskih aktivnosti spodbuja k povezovanju skupnosti, po 76 krajih po Sloveniji pridružili številni prostovoljci in prostovoljke.  

Po prejetih podatkih do 15.30 ure s strani organizatorjev 35 akcij, kar predstavlja dobro četrtino vseh, je v pripravi in izvedbi kulturnih, družabnih, športnih, dobrodelnih in drugih aktivnosti sodelovalo skoraj 800 prostovoljcev, ki so povezali več kot 2100 obiskovalcev teh dogodkov.

Prav vsi dogodki so bili izredno pozitivno sprejeti in marsikje sprejeti dogovori, da se podobne aktivnosti zgodijo prej kot ob naslednjem dnevu za spremembe.

Čeprav je nekatere organizatorje prestrašilo aprilsko vreme in je nekaj dogodkov prestavljenih na dni v maju, pa je Petra Demšer iz Doma Nine Pokorn, kjer so organizirali orientacijski pohod, prepričana, da se z dobro voljo vse da. Prostovoljka Marjana iz Trbovelj, ki je s kolegi prostovoljci obiskala vse bolnike bolnišnice Trbovlje pa je povedala: »To je bil dan, ki je nam prostovoljcem in bolnikom veliko pomenil.«

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se