Print header

Dan za spremembe na POŠ Ponikva

21.04.2012

Na POŠ Ponikva pri Žalcu smo ob Dnevu za spremembe s prijaznim obvestilom v goste povabili dedke, babice, prababice, pradedke in ostale krajane, ki so se nam na ta dan želeli pridružiti. V vabilu smo bili skrivnostni in podrobnosti o poteku nismo izdali, ostalo je presenečenje.

Gostje so se nam pridružili v petek, 20. 4. 2012 ob 9. uri v učilnici 3. razreda, kjer smo jim pripravili pozdravni nagovor, v katerem so izvedeli še nekaj podrobnosti o akciji Premagajmo osamljenost. Po uvodu je goste 20 minut zabaval šolski pevski zbor in predvsem šolska harmonikarska zvezda, Urban Pečovnik. Nato smo obiskovalce popeljali na ogled šole in jim pokazali šolske prostore in najsodobnejše učne pripomočke, nad vsem os bili navdušeni in hkrati obujali spomine na svoje šolske dni in učila, ki so jih imeli na razpolago oni. Postregli smo jim s kavo in kruhki, namazanimi z domačo figovo marmelado. Vzdušje se je stopnjevalo, saj smo se skupaj odpravili na šolsko igrišče, kjer smo se razgibali in se nato razdelili v dve skupini. Športni navdušenci so se pomerili v igrah z žogo in štafeto, nekateri pa so želeli malo bolje spoznati računalnik. Na kratko smo jim pokazali, kako nam ta naprava lahko pomaga, če jo znamo uporabljati v prave namene. Po eni uri smo skupini zamenjali. Tako so se lahko vsi udeležili obeh aktivnosti. Ob koncu druženja nam je gostja za šolsko knjižnico podarila nekaj knjig, ki smo jih z veseljem sprejeli in se ji lepo zahvalili.

    

Imeli smo krasno medgeneracijsko druženje, vsi smo uživali. Ta dan smo delali spremembe, ta dan smo premagovali osamljenost, akcija je torej dosegla svoj namen.

Katja Bolko,
vodja POŠ Ponikva pri Žalcu

Nazaj | Arhiv
Prijava na e-novice

Prijava na e-novice

Ne zamudi pomembnih obvestil in dogodkov:

Prijavi se